Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: «Ναι» στον διάλογο για «δίκαιη μοιρασιά» στο Αιγαίο

Ακάρ: «Ναι» στον διάλογο για «δίκαιη μοιρασιά» στο Αιγαίο

Για «δίκαιη μοιρασιά» μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δείχνοντας θετική στάση για το ενδεχόμενο διαλόγου με την Ελλάδα

Παρά τα προβλήματα που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ, επιχείρησε να κάνει «άνοιγμα» σε διάλογο.

Σε νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στο Haberturk, ο Ακάρ σημείωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα θα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε επίσης: Εγγραφο «φωτιά» από το Nordic Monitor – Κατάσκοποι Τούρκοι διπλωμάτες στην Ελλάδα

Χρησιμοποίησε, δε, όρους όπως «σχέσεις καλής γειτονίας», «διεθνές δίκαιο» και «ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους ως δύο πολιτισμένες χώρες».

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος υπουργός Άμυνας «εργαζόμαστε για μεθόδους οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπάρχουν συμβουλευτικές συναντήσεις και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον πρόεδρό μας, γίνεται εργασία σχετικά με τον μηχανισμό αποσυμπίεσης για αποφυγή κάποιας σύγκρουσης… Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια την τέταρτη συνάντηση που θα γίνει στην Άγκυρα. Κάποιοι φίλοι μας, κάποιοι από τους συμμάχους μας, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, λένε να είμαστε υπέρ του διαλόγου, να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών… Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το διάλογο γιατί έχουμε δίκιο. Είμαστε δυνατοί για αυτό είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε» τόνισε ο Ακάρ.

«Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος» συνέχισε ο κ. Ακάρ, «και με αυτήν την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα».

Πάντως, ο τούρκος υπουργός εκφράστηκε με απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, αναφέροντας πως «η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες».

Διαβάστε επίσης: Η Λιβύη βάζει (ξανά) φωτιά στη Μεσόγειο – Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και ο τουρκικός εκνευρισμός

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024