Σε 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο προχώρησαν την Πέμπτη τουρκικά αεροσκάφη.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, στις παραβιάσεις συμμετείχαν συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ των οποίων δύο μαχητικά F-16, δύο CN-235 και δύο μη επανδρωμένα. Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι 46 παραβιάσεις έγιναν από τα μη επανδρωμένα, οι 32 από τα CN-235 και οι τρεις από τα μαχητικά F-16. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (1×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (2 UAV, 2 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 81 (46 από τα UAV, 32 από τα CN-235, 3 από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στην Άλγεβρα - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις
Πρόκειται για το δεύτερο -και τελευταίο- μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές, καθώς από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουνίου 2025, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας