Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα στo CES για την ηλεκτρική BMW Neue Klasse

Πρεμιέρα στo CES για την ηλεκτρική BMW Neue Klasse

Η βαυαρική φίρμα «κλείδωσε» για την τεχνολογική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο στο Las Vegas την επίσημη αποκάλυψη των λεπτομερειών της πλατφόρμας όπου θα βασιστούν σχεδόν όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα

Η BMW έχει ήδη ένα ευρύ portfolio ηλεκτροκίνητων μοντέλων το οποίο καλύπτει αρκετές κατηγορίες, ωστόσο όπως έχει ήδη ανακοινώσει, στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις στο πλαίσιο του στόχου για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Τη βάση (κυριολεκτικά) για τα νέα πληθωρικά ηλεκτρικά σχέδια των Βαυαρών θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία φέρει την κωδική ονομασία Neue Klasse και υπόσχεται να προσφέρει μια ακόμα πιο βελτιωμένη εμπειρία ηλεκτροκίνησης ανεξαρτήτως του μοντέλου ή την κατηγορία του.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει πολλά στοιχεία γνωστά για τη νέα πλατφόρμα, ωστόσο αυτό θα συμβεί πλέον σχετικά σύντομα καθώς, όπως δήλωσε ο Nicolas Peter, οικονομικός διευθυντής του BMW Group στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για την μέχρι τώρα πορεία του ομίλου το 2022, ένα πρωτότυπο μοντέλο με αφετηρία την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα παρουσιαστεί στο Consumer Electronics Show τον προσεχή Ιανουάριο, δίνοντας μια πρώτη γεύση από την τεχνολογία που θα καθορίσει το ηλεκτρικό μέλλον των Βαυαρών.

«Το επόμενο ορόσημο για την Neue Klasse θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο του 2023 στο CES του Las Vegas όπου θα παρουσιάσουμε ένα Vision Vehicle που θα αναλάβει να τονίσει την ψηφιακή τεχνογνωσία μας. Το μέλλον του BMW Group είναι ηλεκτρικό, βασίζεται στην κυκλική οικονομία αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία», υπογράμμισε το στέλεχος της BMW.

Η παραπάνω φράση είναι και η μοναδική πληροφορία για το νέο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην αμερικανική έκθεση αν και προφανώς γνωρίζουμε επίσης ότι θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Μένει να αποδειχθεί αν εκτός από μια «έκθεση» ψηφιακής τεχνολογίας η οποία θα επηρεάσει την αντίστοιχη παράμετρο των μελλοντικών ηλεκτρικών BMW, το πρωτότυπο θα υιοθετήσει μια πρώτη εκδοχή των νέας τεχνολογίας μπαταριών που έχει υποσχεθεί η BMW. Ο λόγος για νέες μπαταρίες που αποτελούνται από στρογγυλές συστοιχίες οι οποίες θα υπόσχονται την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης κατά 20% αλλά και της παρεπόμενης αυτονομίας κατά 30% χάρη σε αυτή τη νέα σχεδίαση. Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι νέες συστοιχίες θα προσφέρουν και ταχύτερους χρόνους φόρτισης χάρη και στην αναβάθμιση του σχετικού κυκλώματος.

Σε ό,τι αφορά την μελλοντική προϊοντική χρήση της Neue Klasse, οι μέχρι τώρα περιγραφές και πληροφορίες συντείνουν στην εμφάνιση του πρώτου μοντέλου που θα βασίζεται στην συγκεκριμένη αρχιτεκτονική το 2025 με την μορφή μιας ηλεκτρικής εναλλακτικής της Σειράς 3. Τη συνέχεια θα δώσει ένα compact ηλεκτροκίνητο SUV αγνώστων λοιπών στοιχείων αν και πιθανότητα θα πρόκειται για τη νέα γενιά της ήδη ηλεκτρικής iX3.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024