Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα της μικτής ακτοφυλακής ΕΕ - Ελλάδας στο Αιγαίο

Η ώρα της μικτής ακτοφυλακής ΕΕ – Ελλάδας στο Αιγαίο

Σταθερά τα βήματα του Ερντογάν στο Μουσολινικό «mare nostum»

Κάποτε, ή ορθότερα το ταχύτερο δυνατόν, θα πρέπει να τερματισθεί το απαράδεκτο ιμπεριαλιστικό καθεστώς του κοινοβουλευτικού δικτάτορα Ερντογάν, να αποκαλεί ολόκληρο το Αιγαίο, εκτός από τον ορισμό της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τη «θάλασσά μας» και ως “mare nostum” των Ρωμαίων για τη Μεσόγειο Θάλασσα, που μετατράπηκε και σε επίσημο δόγμα του Μπενίτο Μουσολίνι, κατά τη διάρκεια του δικτατορικού του καθεστώτος στην Ιταλία 1922-1943.

Το περίεργο, σε όλην αυτή τη γελοία και προκλητική προβολή του … τουρκικού “mare nostum” ο Ερντογάν χαίρει διαρκών ασυλιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτές ακριβώς τις ασυλίες υπέρ του Ερντογάν η ΕΕ ας ξεκαθαρίσει: Σέβεται ή όχι τους βασικούς κανόνες της κυριαρχίας της που οριοθετούν τα σύνορα της ΕΕ στα σύνορα ενός απείθαρχου κράτους που ονομάζεται Τουρκία και τα οποία σύνορα είναι και σύνορα των 27 χωρών-μελών της ΕΕ;

Στις συχνές περιοδείες στην ΕΕ όχι μόνον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των υπουργών μας Άμυνας και Εξωτερικών Νικ. Παναγιωτόπουλου και Νικ. Δένδια, καταβάλλεται προσπάθεια να συμμαχήσουν τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ για την απομόνωση των ταραξιών της τουρκικής τετράδας Ερντογάν, Μπαχτσελί, Ακάρ, Τσαβούσογλου.

Ατυχώς, οι συναντήσεις αυτές σταματούν στα ρηματικά ευχολόγια και όχι σε κοινές συναποφάσεις για την απαραίτητη γραπτή συμφωνία Ελλάδας και των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της ΕΕ για δημιουργία.

Με εμφανή τα σημάδια σταδιακής παράνοιας ο Ερντογάν αποκαλεί το Αιγαίο «η θάλασσά μας». Όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, άλλο τόσο ο αιθεροβάμων νέο-σουλτάνος προσπαθεί να παρασύρει αρκετά εκατομμύρια Τούρκων από το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας στην αριστοφανική Νεφελοκοκκυγία…

α) Μόνιμης μικτής ακτοφυλακής και των 27 χωρών-μελών της ΕΕ για την εξουδετέρωση των συχνών εισβολών στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες εμποδίζουν την ελληνική ακτοφυλακή να περισυλλέγει και να προστατεύει μετανάστες στα συχνά ναυάγια τους κοντά στις ελληνικές ακτές. Περιττό στο σημείο αυτό ν’ αναφέρουμε ότι οι διοικητές των τουρκικών ακταιωρών απεκδύονται των ευθυνών τους, για τον πνιγμό εκατοντάδων μεταναστών, μετατοπίζοντας κατά την κουτοπόνηρη ανατολίτικη τακτική τους τις ευθύνες στην ελληνική ακτοφυλακή.

β) Αερολιμένα μικτής αεροπορικής δύναμης Ελλάδας-ΕΕ, όχι μόνον για την αναχαίτηση, γιατί όχι και για την κατάρριψη των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, που είναι και εναέριος χώρος της ΕΕ. Εάν η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της νατοϊκής συμμαχίας, υπάρχει και ο άλλος δρόμος: Της απειλής του ΝΑΤΟ για την αποπομπή από τους κόλπους του ενός τούρκου ταραξία, ο οποίος κυριολεκτικά κηλιδώνει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Συμπέρασμα: Ο Ερντογάν, που αντιμετωπίζει την απειλή της αυτοανατροπής του, στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, μετέρχεται τα έσχατα όπλα, της παραπλάνησης όχι μόνον του τουρκικού λαού αλλά της ευρύτερης συμμαχίας του ΝΑΤΟ, χωρίς βέβαια ν’ αποκλείει από το οπλοστάσιο του και τις επιθετικές προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η πατρίδα μας για να μην άγεται και φέρεται αδίκως από τα ευχολόγια των εταίρων μας της ΕΕ, για την οριστική της θωράκιση έναντι της τουρκικής θηριωδίας, οφείλει να οδηγήσει την ΕΕ σ’ ένα οριστικό και αμετάκλητο Σύμφωνο κοινής αμυντικής θωράκισης Ελλάδας-ΕΕ, κατά της Ερντογανικής ιμπεριαλιστικής παραφροσύνης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024