Οι εργασίες για το νέο κλειστό πολυδύναμο γυμναστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης συνεχίζονται και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διετίας.

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης, επανεκκίνησαν, αφού βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν ώστε τα έργα να προχωρήσουν απρόσκοπτα.

«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και πλέον η κατασκευή ενός σημαντικού αθλητικού κέντρου για τον κόσμο της Νέας Σμύρνης, είναι πραγματικότητα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη παρουσία και άλλων στελεχών.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο, βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, του Δήμου Νέας Σμύρνης, είναι δυναμικότητας 3.500 θέσεων και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δυο χρόνια. Να υπενθυμίσουμε πως κατασκευάζεται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000 ευρώ.

Η πορεία κατασκευής του έργου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, εστίασε στο γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη βρέθηκαν χρηματοδοτικές λύσεις για τις επιπλέον ανάγκες που προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών, αναγνωρίζοντας τη σημασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο και να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σε αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια.

Συνεχίσαμε να στηρίζουμε το έργο και τον Δήμο και σε επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυψαν, λόγω ρεαλιστικών και αντικειμενικών συνθηκών, προκειμένου να αποσοβήσουμε και τον παραμικρό κίνδυνο να ξανασταματήσει το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε 2 χρόνια, που θα ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού».

Η όποια καθυστέρηση προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφορούσε την προμήθεια υλικών που απαιτούνταν για την συνέχιση του έργου, που λόγω των υψηλών ανατιμήσεων που παρατηρήθηκαν στα οικοδομικά υλικά τους τελευταίους μήνες έπρεπε να καλυφθούν με έξτρα χρηματοδότηση όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr