Κρις Πάπας: Να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 στην Τουρκία
Στόχος, να διασφαλιστεί ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.
Με μια επιστολή στις Επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Κρις Πάπας ζητάει να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).
Πρόκειται για τροπολογία, που βάζει περιορισμούς στην Τουρκία για την απόκτηση των F-16 με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Στην επιστολή του, ο Κρις Πάπας υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις είναι λογικές και λειτουργούν τόσο προς συμφέρον των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ.
- Διαβάστε επίσης: Οι σχέσεις Τουρκίας – Λιβύης ενισχύονται και η Ελλάδα αναζητά παράθυρο διαπραγμάτευσης
«Η Τουρκια να σταματήσει τις υπερπτήσεις»
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «εναπόκειται στην κυβέρνηση (Μπάιντεν) να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα F-16 που δίνονται από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για την παραβίαση της κυριαρχίας ενός άλλου, ιδιαίτερα με δεδομένο τον πολύ πραγματικό κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο.
Εάν η Τουρκία σταματήσει τις εδαφικές υπερπτήσεις, η επιστροφή της στις αξίες και το σεβασμό του κράτους δικαίου στον οποίο βασίζεται η συμμαχία (του ΝΑΤΟ) θα είναι ευπρόσδεκτη. Επιπλέον, οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθούν σημαντικά, επιτρέποντας στις ΗΠΑ και στους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην υπαρξιακή απειλή της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442