Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγραμμα «Ασπίδα» για την Τρίτη Ηλικία υλοποιείται στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών

Πρόγραμμα «Ασπίδα» για την Τρίτη Ηλικία υλοποιείται στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

Το πρόγραμμα «Ασπίδα» έχει στόχο την αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας, την εκτίμηση του κινδύνου των πτώσεων και τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας τους.

Ο Δήμος Μαρωνείας- Σαπών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί το πρόγραμμα για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής και της Δραστηριότητας των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας «Ασπίδα».

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα άνω των 65 ετών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πτώσης και να τους  προταθούν λύσεις για να προλάβουν, έτσι ώστε να μειώσουν αυτή την πιθανότητα.

Γενικότερα, το πρόγραμμα έχει στόχο την αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας, την εκτίμηση του κινδύνου των πτώσεων και τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας  τους.

Η συμμετοχή των ατόμων τρίτης ηλικίας στο πρόγραμμα «Ασπίδα» είναι δωρεάν, εθελοντική και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για την υγεία τους, όπως αναφέρει ο Δήμος.

 Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του «Πολύκεντρου» στις Σάπες (Πεζοδρόμος Μπακογιάννη), ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί και στην Ξυλαγανή.

 

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024