Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει στους Αγίους Ισιδώρους ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης

Επιστρέφει στους Αγίους Ισιδώρους ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης

Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις για όσα συμβαίνουν στο μικρό εκκλησάκι του Λυκαβηττού, ο παπα-Δημήτρης ετοιμάζει την επιστροφή του.

Μια τηλεφωνική παρέμβαση διέκοψε τη Θεία Λειτουργία στους Αγίου Ισιδώρους του Λυκαβηττού την Κυριακή, με τους πιστούς να χαίρονται ιδιαίτερα για αυτό το γεγονός.

Αυτό έγινε γιατί στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, που θέλησε με αυτό τον τρόπο να επικοινωνήσει με το ποίμνιό του, λίγο πριν την επιστροφή του στο ναό, παρά τις εξαγγελίες και τα τελεσίγραφα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Νέο ξέσπασμα για «αυθαιρεσία»

Δύο ημέρες νωρίτερα, μία ακόμη κίνηση του πατέρα, προκάλεσε το ξέσπασμα του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμου.

«Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει ό,τι του κατεβάσει το κεφάλι του. Ό,τι νομίζει. Σε θέματα στα οποία η Εκκλησία έχει την τάξη της. Έχει εκφραστεί αλλιώς. Είχαν ένα ομοίωμα του Αγίου Δημητρίου, ξύλινο, αγιογραφημένο, στο οποίο είχαν βάλει ένα πετραχήλι» τόνισε και συμπλήρωσε: «Σε στρατιωτικό Άγιο ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ιερέας να φορέσει πετραχήλι; Ενεργείται ιεροσύνη μετά θάνατον; Πού τα βρήκαν αυτά; Είναι προσβολή στον Άγιο Δημήτριο αυτό το οποίο έγινε εκεί πάνω. Κι όμως, επειδή το έκανε ο πατήρ Δημήτριος κάποιοι το δέχτηκαν».

Ο μητροπολίτης Λαρίσης είχε αναλάβει το 2014 για λογαριασμό του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τη διενέργεια έρευνας για τη λειτουργία των Αγίων Ισιδώρων και τρία χρόνια μετά κατέθεσε εκτενέστατο πόρισμα 243 σελίδων στο οποίο γινόταν λόγος για αγυρτεία, απιστία και απάτες, πίσω από τα δήθεν, όπως τα χαρακτήριζε, θαύματα.

«Ο αρχιεπίσκοπος ήταν φοβερά προβληματισμένος και εκείνο το οποίο εξέφραζε ήταν ότι «δε θέλω να φερθώ αυστηρά σαν διοικητής, θέλω να είμαι πατέρας». Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει περάσει προ πολλού το σημείο εκείνο στο οποίο θα μπορούσαμε να λύσουμε ειρηνικά αυτό το οποίο συμβαίνει στον Λυκαβηττό.

»Διότι διασύρεται η ιερότητα και η σοβαρότητα της ιεροσύνης, ξεφτιλίζεται η ιεροσύνη, η Εκκλησία, μέσα από πρακτικές, έτσι όπως γίνονται. Νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα κάποιων εξ ημών να πούμε κάποια πράγματα ώστε να περιοριστεί το κακό».

Θα παραμείνει

Παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα για το εάν ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης απομακρυνθεί τελικά από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, εξαιτίας των θαυμάτων που ισχυρίζεται ότι γίνονται ακόμη και σε ανθρώπους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο τελικά δε θα συμβεί.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ούτε χθες αλλά ούτε και σήμερα ο πατέρας Δημήτριος δε λειτούργησε στους Αγίους Ισιδώρους, παρότι έχει επιστρέψει από τα Χανιά όπου βρισκόταν, θεωρείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην υπόθεση.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024