Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια πρωτιά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο»

Παγκόσμια πρωτιά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο»

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις»

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση τα τρία τελευταία χρόνια στο επιχειρηματικό της περιβάλλον μαζί με το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία ανάλυση του EIU που μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες.

Αναγνώριση των προσπαθειών

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις

Η Σιγκαπούρη διατηρεί το προβάδισμά της στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έχει τίτλο η εν λόγω δημοσίευση την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός.

Στη δημοσίευση αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (BERs) της EIU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ η Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στην πρώτη 20άδα.

»Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, από πριν από τις καταστροφές που προκάλεσαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι μεγαλύτερες επιδεινώσεις παρατηρούνται στη Λατινική Αμερική, την περιοχή με τη χαμηλότερη κατάταξη, καθώς και στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Δύο σημαντικές τάσεις ξεχωρίζουν

»Δύο σημαντικές τάσεις ξεχωρίζουν: πρώτον, η πολιτική μηδενικού καπνού της Κίνας βλάπτει το επιχειρηματικό της περιβάλλον και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επιλέξουν εναλλακτικές αγορές -στην τελευταία μας κατάταξη η Κίνα ξεπεράστηκε από την Ινδία και την Ινδονησία- δεύτερον, η ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης από την εξάρτηση από τη Ρωσία ωθεί την ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε άλλους εξαγωγείς φυσικού αερίου, ιδίως στη Μέση Ανατολή.

91 δείκτες για την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

»Οι BER μας απεικονίζουν τον αντίκτυπο της πανδημίας το 2020, της ασύμμετρης ανάκαμψης το 2021 και του πολέμου στην Ουκρανία το 2022 -και όλων των αλλαγών πολιτικής που αυτά έχουν προκαλέσει- στο παγκόσμιο επιχειρησιακό περιβάλλον. Οι BERs μετρούν την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες σε τριμηνιαία βάση, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο αναλυτικό πλαίσιο με 91 δείκτες. Η κατάταξή μας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 δείχνει ότι η Δυτική Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική παραμένουν τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά. Η Ασία κατατάσσεται στην τρίτη θέση, οριακά μπροστά από την ανατολική Ευρώπη, ενώ η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής υπερέχει οριακά έναντι της Λατινικής Αμερικής».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024