Nord Stream: Επικά ψέματα της Ρωσίας – Αρνείται τις κατηγορίες για δολιοφθορά η Βρετανία
Η καταστροφή των Nord Stream βρίσκεται στο κέντρο της αντιπαράθεσης Βρετανίας - Ρωσίας
Η Βρετανία διέψευσε σήμερα τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι μέλη του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντας τους «ψευδείς ισχυρισμούς σε επική κλίμακα».
«Για να αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών επικής κλίμακας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου σε ανάρτηση στο Twitter.
«Αυτή η τελευταία επινοημένη ιστορία λέει περισσότερα για τις διαφωνίες εντός της ρωσικής κυβέρνησης παρά για τη Δύση», πρόσθεσε.
Οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν εάν μάθουν την αλήθεια
Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικαλούμενο «διαθέσιμες πληροφορίες», υποστήριξε ότι πίσω από τις εκρήξεις κρύβεται μονάδα του Βασιλικού Ναυτικού. Το υπουργείο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτόν.
Πριν από λίγες ημέρες το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την «αλήθεια» για τις εκρήξεις τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442