Φινλανδία και Σουηδία θέλουν να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν οι δύο πρωθυπουργοί
Τη δέσμευσή τους για πλήρη ικανοποίηση των όρων της τριμερούς συμφωνίας στη Μαδρίτη επανέλαβαν Σουηδία και Φινλανδία
Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, επανέλαβαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.
Κάνουμε αυτό που μας αναλογεί
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως να ικανοποιήσει τους όρους της τριμερούς συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη ώστε η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο χωρών.
- Διαβάστε επίσης Ερντογάν: Συναντιέται στις 4 Νοεμβρίου με τον Στόλτενμπεργκ για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
«Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί – και το κάνουμε», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φινλανδή ομόλογό του Σάνα Μάριν στο Ελσίνκι.
«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνει η Σουηδία και θα αναφέρουμε λεπτομερώς τι έχουμε επιτύχει», πρόσθεσε.
Χέρι με χέρι
Η Σάνα Μάριν από την πλευρά της σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι με χέρι», υπενθυμίζοντας ότι συζήτησε πρόσφατα τις ανησυχίες της Τουρκίας με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα. Ο Τούρκος πρόεδρος της είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία (αλλά) κάποια ζητήματα γύρω από τη Σουηδία».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442