Νέα επίθεση στην κυβέρνηση από τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση.

Ερωτήματα προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με την Επιτροπή «Ελλάδα 2050» και την Ρεβέκκα Πιτσίκα, θέτει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης με απόφασή του (Τεύχος B’ 1603/04.04.2022) διόρισε την κ. Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης ‘Ελλάδα 2050’».

Διαβάστε επίσης: «Θα κινηθούμε νομικά εναντίον όσων μας συκοφαντούν» – Η απάντηση της Ρ. Πιτσίκα στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κάτσης ρωτά, μεταξύ άλλων, με ποια κριτήρια αξιολογήθηκε ως κατάλληλη για τη θέση και ποιος ο στόχος τής εν λόγω έκθεσης.

«Τι αποτέλεσμα θα παράξει αυτή η μελέτη-εισήγηση της ομάδας εργασίας ‘Ελλάδα 2050’; Μήπως ετοιμάζετε νέο ρεσάλτο στα χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα φωτογραφικά έργα; Μήπως σε επόμενο στάδιο ετοιμάζατε και ειδικό προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

«Μα ποια είναι τελικά η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα κ.κ. της κυβέρνησης, το ‘θείο βρέφος’ του καθεστώτος;

»Η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, εκτός από τις 400.000 ευρώ που πήρε για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ώστε να προσλαμβάνει συμβούλους από Δημόσιους Φορείς (ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ), εκτός από τον διορισμό της από τον κ. Νίκο Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται πως έχει και άλλα ταλέντα με ορίζοντα… τριαντακονταετίας!

»Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης με απόφασή του (Τεύχος B’ 1603/04.04.2022) διόρισε την κ. Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης ‘Ελλάδα 2050’.

»Δεν αμφισβητούμε ότι η διορατικότητα στην πολιτική είναι μεγάλο χάρισμα. Όμως κ. Γεραπετρίτη, τι ακριβώς θα κάνει η επιτροπή Ελλάδα 2050 που συστήσατε και ποια ακριβώς προσόντα τής εν λόγω κυρίας αξιολογήσατε ως κατάλληλα για τη θέση;

»Ότι είναι θιασώτης του αντικρατισμού και της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ αφαιμάζει το δημόσιο ταμείο των δοκιμαζόμενων πολιτών όπως κάθε νεοφιλελεύθερος που σέβεται τον εαυτό του; Ή μήπως αξιολογήσατε ως απολύτως επιτυχημένο το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που κατήρτισε για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη, αφού εντέλει η πλειοψηφία τους βρήκε τελικά ‘νέες και καλές θέσεις εργασίας’ σαν golden boys and girls του Δημοσίου;

»Πριν σπεύσει η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι η θέση αυτή είναι άμισθη, να μας απαντήσει τι αποτέλεσμα θα παράξει αυτή η μελέτη-εισήγηση της ομάδας εργασίας ‘Ελλάδα 2050’. Μήπως ετοιμάζετε νέο ρεσάλτο στα χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα φωτογραφικά έργα; Μήπως σε επόμενο στάδιο ετοιμάζατε και ειδικό προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή;

»Πάντως η κ. Πιτσίκα είναι πρότυπο ‘αριστείας’ και εργατικότητας για τα νέα παιδιά που μένουν άνεργα, επειδή δεν ξέρουν να ‘συντάξουν βιογραφικό’! Όλη μέρα στο μεροκάματο ως αυτοδημιούργητη: Από ΔΣ σε ομάδα εργασίας και από φορέα σε φορέα για αναθέσεις και διαγωνισμούς. Και στον ελεύθερο της χρόνο το μητρώο στελεχών ΝΔ. Άριστα να της βάλετε κ. καθηγητά!

»Υ.Γ.: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και όζει! Ευτυχώς όχι για πολύ, ο ελληνικός λαός δεν θα κανονικοποιήσει με την ψήφο του τις ‘γαλάζιες ακρίδες’».

Ο Μάριος Κάτσης παρέθεσε, στην ανακοίνωσή του, το ΦΕΚ με το οποίο ορίστηκε η κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα μέλος της ομάδας εργασίας, που συγκροτήθηκε προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας, αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr