Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: «Κανονική βόμβα» η απλή αναλογική

Γεραπετρίτης: «Κανονική βόμβα» η απλή αναλογική

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στις εκλογές, στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και στους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με βάση τη νέα απογραφή του 2021 είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας την απλή αναλογική «κανονική βόμβα».

«Η απλή αναλογική είναι μια κανονική βόμβα και θέλω να το πω μετά λόγου γνώσεως. Είναι βαθύτατη πεποίθησή μου ότι στην Ελλάδα, η οποία έχει συγκεκριμένες πολιτικοκοινωνικές δομές, η απλή αναλογική μπορεί να φέρει σοβαρότατα προβλήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι πολιτικές συναινέσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλούμε με άνεση, όπως θα συνέβαινε σε άλλες χώρες για την απλή αναλογική.

Η εποχή της κρίσης στην οποία ζούμε, βιώνουμε οικονομική κρίση, βιώνουμε κλιματική κρίση, βιώνουμε εθνική κρίση, νομίζω ότι απαιτεί πάρα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί με πολύ γρήγορη και ισχυρή εντολή να δίνει λύσεις στα ζητήματα αυτά», σημείωσε.

Πτώση της τιμής του φυσικού αερίου

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η επικείμενη συμφωνία των υπουργών Ενέργειας λειτουργεί στην πτώση της τιμής του φυσικού αερίου, ενώ ως προς ενδεχόμενες επόμενες επιδοτήσεις για τους πολίτες σημείωσε ότι θα υπάρχουν, όσο υπάρχει ανάγκη. «Το 40% του πληθωρισμού προέρχεται από τις τιμές στην ενέργεια» πρόσθεσε ακόμη, ξεκαθαρίζοντας ότι αναλόγως των τιμών θα πρέπει να υπάρχει και παρέμβαση του κράτους.

Καμία σκέψη για fuel pass 3

Ο κ. Γεραπετρίτης αποσαφήνισε ότι, προς ώρας, δεν υπάρχει κάποια καμία σκέψη για fuel pass 3, ενώ για την επενδυτική βαθμίδα τόνισε ότι είναι εφικτό να κερδηθεί και πριν από τις εκλογές. Ειδικότερα για το fuel pass 3 ξεκαθάρισε «Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια σκέψη για την ώρα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή βαίνουμε προς μία αποκλιμάκωση του φυσικού αερίου. Θα περιμένουμε να δούμε και το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης που και αυτό έχει μία ευμετάβολη κατάσταση, Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει ζήτημα για μία τέτοιου τύπου ενίσχυση».

«Έχω την κατανόηση ότι επειδή πάντοτε ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη δυσκολία του να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών, υπάρχει και μία λογική να στοχεύουμε εκεί που είναι πιο ακριβά τα προϊόντα. Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή το ντίζελ κίνησης είναι σε σχετικώς υψηλά επίπεδα και γι αυτόν τον λόγο ο πληθυσμός αντιλαμβάνεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει εκεί μία ενίσχυση.

Εντούτοις, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων κατηγοριών, θα πρέπει να είναι μετρημένες και στοχευμένες, διότι και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κρατήσουν – και διότι ενδεχομένως μία ασυμμετρία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αρνητικές συνέπειες».

Ελληνοτουρκικά

Ως προς τις επόμενες εκλογές, πρόσθεσε ακόμη ότι η διεξαγωγή τους δεν πρόκειται να επηρεάσει τον τις πανελλαδικές εξετάσεις, των οποίων η ημερομηνία διεξαγωγής έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί «επιδείνωσης, διαχρονικά, των ελληνοτουρκικών επί Δεξιάς» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δήλωση αυτή «αποτελεί αυτοσαρκασμό».

«Η Ελλάδα θα ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε ακόμη.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024