Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεβέκκα Πιτσίκα: Συκοφαντική και ψευδής η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις

Ρεβέκκα Πιτσίκα: Συκοφαντική και ψευδής η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις

«Από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους»

Στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις έργων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημόσιους φορείς απάντησε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας People for Business, η οποία έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις

Αναλυτικά η απάντηση της People for Business για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τα δημοσιεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον τρόπο ανάληψης έργων της εταιρείας μας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η People for Business δραστηριοποιείται από το 2007, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, στην πολυετή πορεία της – με πιο σημαντική διάκριση, την εμπιστοσύνη των συνεργατών της για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

»Πράγματι η εταιρεία μας αναπτύσσεται και αναλαμβάνει σημαντικά έργα στον τομέα που εξειδικεύεται, την επιλογή και ανάπτυξη στελεχών, καθώς και την στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, με ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ.

»Σε αυτό τον κύκλο εργασιών, η συμμετοχή των έργων που έχουμε αναλάβει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στο 16,5% – με το υπόλοιπο 83,5% να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Και από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Δύο μεμονωμένα έργα

»Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε για τις αναθέσεις στην εταιρεία μας από τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ ή την ΕΡΤ. Θα προτείναμε όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερευνούν καλύτερα, πριν βγουν συκοφαντικά δημοσιεύματα που είναι προφανέστατα ψευδή. Γιατί αν η έρευνα ήταν καλύτερη, θα διαπιστωνόταν ότι και στις 3 περιπτώσεις στα μεγάλα έργα υπήρξαν διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες.

»Απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ αφορούν 2 μεμονωμένα έργα, που συνολικά δεν ξεπερνούν τα € 20.000,00. Καθώς όμως πολλές άλλες εταιρείες έχουν αναλάβει έργα είτε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες είτε με απευθείας αναθέσεις πραγματικά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο στοχοποιείται η People for Business, μια ελληνική εταιρεία που συμβάλει στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μέσα από την ανάπτυξή της.

Πρώτη φορά

»“Έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές – και την τελευταία τριετία – ως εταιρεία σε διαγωνισμούς για έργα του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα – κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει. Όμως προσωπικά και ως επαγγελματίας στον χώρο του HR εδώ και 25 χρόνια, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπεριφορές που με στεναχωρούν και με απογοητεύουν. Και για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως People for Business θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε όσους μας συκοφαντούν, ως απάντηση στα προφανή ψεύδη που γράφουν για την εταιρεία μας”, επισημαίνει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είχε ως εξής:

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση. Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

»Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

»Δηλαδή η «άριστη των αρίστων» αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη. Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;

»Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός «γαλάζιες ακρίδες». Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024