Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ σε Μασκ: «Το πουλί πρέπει να πετάξει με τους δικούς μας κανόνες»

ΕΕ σε Μασκ: «Το πουλί πρέπει να πετάξει με τους δικούς μας κανόνες»

«Βράχνιασε» το πουλί του twitter να μεταφέρει τα μηνύματα του Έλον Μασκ και της Κομισιόν. Όλα τα τα tweets της «αντιπαράθεσης»

Η είδηση που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Ίλον Μασκ ότι προχωρά στο deal των 44 δισ. δολαρίων με το Twitter προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις, με πεδίο αντιπαράθεσης το ίδιο το Twitter.

Μετά από ένα λακωνικό tweet από τον Μασκ που ανακοίνωνε την εξαγορά του Twitter, ο Τιερί Μπρετόν, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά, προειδοποίησε τον Μασκ ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους ψηφιακούς κανονισμούς του μπλοκ.

«Το πουλί ελευθερώθηκε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ στο Twitter.

Απαντώντας ο Μπρετόν έγραψε: «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους κανόνες μας».

Ο Μασκ, ένας από τους πιο δημοφιλείς χρήστες του Twitter, είναι γνωστός για τα τιτιβίσματα, από ανακοινώσεις για την Tesla και τις άλλες εταιρείες του, μέχρι memes και επιθέσεις στους επικριτές του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX είχε προηγουμένως αποκαλέσει τον εαυτό του τον «απόλυτο φύλακα της ελευθερίας του λόγου » και λέει ότι θέλει να μεταρρυθμίσει το Twitter ως «ψηφιακή πλατεία της πόλης» με λιγότερους περιορισμούς στο τι μπορούν να πουν οι χρήστες.

Ανησυχίες

Αυτό θα έχει επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο εποπτεύεται το περιεχόμενο στο Twitter, μια βασική ανησυχία για τις ρυθμιστικές αρχές που θέλουν να χαλιναγωγήσουν τους ψηφιακούς γίγαντες σχετικά με τη διάδοση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον πρόσφατα εγκεκριμένο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες , οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρά συστήματα ελέγχου περιεχομένου για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να καταργήσουν γρήγορα παράνομο υλικό, όπως ρητορική μίσους, υποκίνηση τρομοκρατίας και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Από την πλευρά του, ο Μασκ είπε ότι δεν θα επέτρεπε παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Οι κανόνες της ΕΕ αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έως το 2024. Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων για παραβάσεις.

Τον Μάιο, ο Μασκ και ο Μπρετόν συναντήθηκαν προσωπικά και ο Μασκ εκείνη την εποχή είπε ότι ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες ήταν «ακριβώς ευθυγραμμισμένος με τη σκέψη μου».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024