Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Βόλο από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022, θα διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο των Δήμων της Ελλάδας

Στο Βόλο από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022, θα διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο των Δήμων της Ελλάδας

Το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα διεξαχθεί στο Βόλο το τριήμερο 21 - 23 Νοεμβρίου, όπου τους συνέδρους θα απασχολήσουν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, όπως το ενεργειακό, η κατανομή των ΚΑΠ και άλλα.

Στο Βόλο θα χτυπήσει η καρδιά της Αυτοδιοίκησης τον Νοέμβριο καθώς εκεί θα γίνει το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στην πρόσκληση για το συνέδριο που υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνεται:

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία για τους Δήμους αλλά και την Πατρίδα μας, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης όχι μόνο στη λειτουργία των δήμων μας, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022 στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Λεωφόρος Αθηνών). Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών μας διαδικασιών είναι: ➢

Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρότασή μας για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους.

  • Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων.
  • Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης.
  • Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, κλπ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εργασίες στο συνέδριο, προκειμένου μέσα από την ενεργό συμμετοχή σας, να συν-διαμορφώσουμε τις νέες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου, ώστε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024