Με πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την πρόληψη και την υποστήριξη των ασθενών της νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer) και συγγενών διαταραχών, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση των σχεδίων της αρχιτεκτονικής προμελέτης.

Το «Πρότυπο Κέντρο Πρόληψης Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών» θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 2.500 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα όρια της Δ.Ε. Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.  Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ποιοτικού και σύγχρονου κτηριακού περιβάλλοντος, με τον σχεδιασμό να εκπονείται με έμφαση στο πράσινο, στο φως και στα χρώματα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ως δήμος θα σκύψουμε με ευαισθησία πάνω από ένα κοινωνικό πρόβλημα για να συμμετάσχουμε στη λύση του. Και σε αυτό το σημείο ο δήμος μας αναδεικνύει τον αναντικατάστατο ρόλο του και στην πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα.

Με ευαισθησία και αποφασιστικότητα προχωρούμε στις προμελέτες για το Κέντρο το οποίο θα είναι το πρώτο σε επίπεδο δήμων στην Ελλάδα για την πρωτοβάθμια φροντίδα και υποστήριξη ανθρώπων με Alzheimer και άνοια», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Πηγή φωτογραφίας, δήμος Νεάπολης – Συκεών

Όπως αναφέρει, «σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της προμελέτης, την οποία κάνουμε 100% με πόρους του δήμου, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και την πολύτιμη επιστημονική συνδρομή της κυρίας Τσολάκη».

«Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να προσβληθούν από τη νόσο του Alzheimer και δυστυχώς δεν το πρόλαβαν. Ευελπιστούμε, δε, ότι θα είμαστε έτοιμοι αρχές του επόμενου έτους να το υποβάλουμε για χρηματοδότηση», υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Συνάντηση-σύσκεψη

Το μεγάλο και κρίσιμο έργο βρίσκεται στη φάση της αρχιτεκτονικής προμελέτης, την οποία εκπονεί  εταιρία μελετών, υπό την ευθύνη της ΜΑΘ ΑΕ – ΑΟΤΑ «Αναπτυξιακή Μείζονος αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε», με την συνεργασία και επόπτευση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr