Η αξιολόγηση των αιτήσεων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2022

Στις 31 Οκτωβρίου (ώρα 12.00 μμ) και μέχρι εξαντλήσεως της δημόσιας δαπάνης και σε κάθε περίπτωση έως τις 30/12/2022 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης και των φακέλων υποψηφιότητας για το υποέργο «Αναδιάρθρωση των Καλλιεργειών», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού προϋπολογισμού 166.720.000 ευρώ.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την 30η Ιανουαρίου 2023, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος, 2023) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των σχετικών αιτημάτων πληρωμής.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα ημερομηνία για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στη διαύγεια τροποποιητική απόφαση με τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο υποέργο. Ανάμεσα σε αυτές προβλέπεται ότι με την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης και των δικαιολογητικών, ο δυνητικός δικαιούχος ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την παραλαβή τους και αρχίζει άμεσα η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της πρότασης και των σχετικών δικαιολογητικών.

Παράλληλα, είναι δυνατόν κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, να ζητηθούν από τον αξιολογητή διευκρινιστικά/επεξηγηματικά στοιχεία απαραίτητα για την συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά αφορούν αποκλειστικά σε διευκρινίσεις/επεξηγήσεις για την κατανόηση των ήδη υποβληθέντων δικαιολογητικών συμμετοχής και δεν δύνανται να αφορούν σε ελλείψεις δικαιολογητικών που απαιτείται να περιέχονται στον ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας.

Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από τον δυνητικό δικαιούχο εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσής τους. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά έχουν αποδεδειγμένα εκδοθεί πριν την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης».

Δείτε αναλυτικά την τροποποιητική απόφαση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr