Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντρίκ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα: Ο 16χρονος σταρ της Παλμέιρας που έχει «τρελάνει» την Ευρώπη (vids)

Εντρίκ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα: Ο 16χρονος σταρ της Παλμέιρας που έχει «τρελάνει» την Ευρώπη (vids)

Το μεγάλο αστέρι της Παλμέιρας έκλεισε τα 16 του χρόνια μόλις τον περασμένο Ιούλιο και βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Στις 21 Ιουλίου έκλεισε τα 16 του χρόνια. Είχε ήδη προλάβει να πετύχει 165 γκολ σε 169 αγώνες με τις μικρές ομάδες της Παλμέιρας. Είδωλό του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στη Βραζιλία κάνουν λόγο «για τον επόμενο μεγάλο ποδοσφαιριστή του πλανήτη». Ο Εντρίκ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα ή απλά Εντρίκ είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και έχει ήδη στα πόδια του κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμη πολύ καλό παίκτη. Σύμφωνα με όσα γράφονται στη «χώρα του καφέ» γύρω από το όνομά του, πρόκειται για τον επόμενο Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Εμπαπέ. Η «Marca» αναφέρει πως Ρεάλ (την παρουσίαζαν να τον έχει κλεισμένο λίγους μήνες πριν) και Παρί κονταροχτυπιούνται για να τον κάνουν δικό τους ενώ από κοντά, ως συνήθως, είναι και η Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η Παλμέιρας φαίνεται να αξιώνει ένα ποσό πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ που μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα διπλά λεφτά.

Διαβάστε επίσης: Η… εκτόξευση του Βεζένκοφ, η «σφραγίδα» του Μπαρτζώκα και το «ερυθρόλευκο» τρένο (pics+vids)

Η «Βασίλισσα» πάντως φαίνεται να έχει… περικυκλώσει το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή για να αποσπάσει αυτή την υπογραφή του, έχοντας ως μεγάλο ατού και την παρουσία των Βινίσιους, Ροντρίγκο. Όποιος και να τα καταφέρει τελικά, θα πρέπει να κάνει υπομονή καθώς ο νεαρός άσος θα μπορεί να μετακομίσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2024 σύμφωνα με τη νομοθεσία της λατινοαμερικάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου ο Εντρίκ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Παλμέιρας, στο 4-0 επί της Κοριτίμπα. Στο γήπεδο ήταν όλη η οικογένειά του που απαθανάτισε τη στιγμή, με τον πατέρα του να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Και πώς αλλιώς; Το όνειρό του γιου του γινόταν πραγματικότητα και μάλιστα μόλις στα 16 του χρόνια.

Όσο για τα χαρακτηριστικά του; Ο μικρός μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός επιθετικός όσο και στα άκρα της επίθεσης. Εχει εξαιρετικά τελειώματα, ταχύτητα και φυσικά ως γνήσιος Βραζιλιάνος δεν θα μπορούσε να μην έχει και απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024