Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την 38χρονη

Η ΕΛ.ΑΣ. με μεθοδευμένες κινήσεις σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από την 38χρονη.

Άφαντη παραμένει για τρίτη μέρα η 38χρονη στην Κρήτη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύζυγό της παρά το ένταλμα σύλληψης. Ο σύζυγός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται με βαρύτατα εγκαύματα και σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο.

Στο μεταξύ, και τη χθεσινή ημέρα οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της 38χρονης δεν είχαν αποτέλεσμα. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», η ΕΛ.ΑΣ. με μεθοδευμένες κινήσεις σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τη δράστιδα, αλλά και άτομα του ευρύτερη περιβάλλοντός της (είτε ντόπιων, είτε αλλοδαπών με τα οποία φέρεται να διατηρούσε σχέσεις η καταζητούμενη) τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να συνδράμουν στη διαφυγή της από τις Αρχές. Εξάλλου, η 38χρονη φέρεται ως άτομο με πολλές κοινωνικές επαφές στην τοπική κοινωνία.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε χωριό

Χθες Δευτέρα, η Αστυνομία φέρεται, σύμφωνα με το neakriti.gr να κινήθηκε προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όπου βρίσκεται άλλωστε το πατρικό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη φέρεται να επιχείρησε να μεταβεί στο πατρικό που φέρεται να είναι η μόνιμη κατοικία της, προκειμένου να εξασφαλίσει ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν σε «έφοδο» σε χωριό που βρίσκεται μεταξύ Ηρακλείου και Αρκαλοχωρίου, θεωρώντας πιθανό η 38χρονη να μετέβη στο χώρο φιλικού της προσώπου. Όπως διαπιστώθηκε, ωστόσο, η δράστιδα φαίνεται ότι δε φιλοξενήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Όπως αποκάλυψε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας, αφού η 38χρονη εξέρχεται από το ξενοδοχείο όπου τέλεσε την αποτρόπαια πράξη της, κατευθύνεται αρχικά προς τη Δουκός Μποφόρ. Στη συνέχεια, ωστόσο, η γυναίκα εμφανίζεται να περνά ξανά μπροστά από το ξενοδοχείο και να κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου. Η 38χρονη «κατεβαίνει» την 25ης Αυγούστου προς τη θάλασσα. Εκεί, στην πλατεία 18 Άγγλων, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η γυναίκα έστριψε και κατευθύνθηκε δεξιά, δηλαδή προς την περιοχή των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές θεωρούν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η 38χρονη είτε να παραλήφθηκε από κάποιο άτομο, είτε να πήρε από εκεί το όχημά της και στη συνέχεια να τράπηκε σε φυγή, αποφεύγοντας, ωστόσο, να διασχίζει το κέντρο της πόλης, προφανώς υπό τον φόβο των Αρχών. Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να διαπιστωθεί – μέσω των τηλεφωνικών της συνδέσεων – αν κάποιο άτομο την παρέλαβε από εκείνο το σημείο ή αν διέφυγε μόνη της.

Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο της 38χρονης εντοπίστηκε μερικές ώρες μετά την πράξη της επί της οδού Θερίσου. Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση το όχημα, προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες εμφάνισης της ίδιας της κατηγορούμενης, ή κάποιου ατόμου από το περιβάλλον της, για να μετακινήσει το επίμαχο όχημα. Κάτι τέτοιο, πάντως, δε συνέβη ποτέ, καθώς ουδείς φέρεται να προσέγγισε το αυτοκίνητο, το οποίο παρέμεινε ακίνητο στη θέση που το εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Ενδεχομένως, η συνοικία της Θερίσου όπου βρέθηκε το όχημά της να «δίνει» την αφετηρία της διαδρομής από όπου πιθανώς παρελήφθη από άτομα που τη συνδράμουν. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι δεν εξετάζεται το «σενάριο» η 38χρονη να διέφυγε εκτός Κρήτης και το πλέον πιθανό ενδεχόμενο, που φέρεται να προκρίνεται από τις Αρχές, είναι να βρίσκεται κρυμμένη κάπου στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Αρκαλοχωρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, Ηρακλειώτης δικηγόρος, που φέρεται να είχε εμπλακεί στην υπόθεση, φέρεται να αδυνατεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί της. Τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ο δικηγόρος κ. Μάνος Δρακωνάκης, όπως ο ίδιος είπε στο neakriti.gr, ήταν την περασμένη Κυριακή, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δε γνωρίζει το παραμικρό για τις προθέσεις της 38χρονης.

Αλέξης Κούγιας: «Έχει γελοιοποιήσει όλη την Αστυνομία της Κρήτης»

Τη χθεσινή ημέρα, η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη τόνισε ότι η ενέργεια της 38χρονης να ρίξει καυστικό υγρό στον 36χρονο εντολέα της ήταν προσχεδιασμένη και για αυτό επέμενε από την αρχή στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που τελικά της αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε. Από την πλευρά της, η κ. Σπανάκη επέμεινε ότι δεν υπήρξε καμία κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην 38χρονη, καθώς κι ότι παθών και δράστιδα ήταν πολύ λίγο καιρό μαζί και σε διαδικασία διαζυγίου.

Μιλώντας χθες στο Mega ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι η 38χρονη «βγαίνει στα κανάλια και λέει πόσο αγόρασε το καυστικό υγρό. Έχω πληροφορηθεί ότι είναι μια πολύ σκληρή γυναίκα. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμος της Αστυνομίας που την προστατεύει». Εξάλλου, ο κ. Κούγιας ανέφερε ακόμη ότι «έχει γελοιοποιήσει όλη την Αστυνομία της Κρήτης».

Σε δήλωση που έκανε χθες αναφορικά με την υπόθεση ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, αφενός έβαλε στο “κάδρο” και τρίτο πρόσωπο το οποίο φέρεται να βοήθησε τη δράστιδα να διαφύγει και αφετέρου, μιλώντας για την «επιληφθείσα του εγκλήματος αστυνομική Αρχή του Ηρακλείου, είπε δεν έχει συλλάβει τη δράστιδα του εγκλήματος επί τρεις ημέρες, εκθέτοντας όλη την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία της, αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη». Ο κ. Κούγιας καυτηρίασε ακόμη την αναφορά ΜΜΕ στο ποινικό παρελθόν του παθόντος.

Τη δήλωση του κ. Κούγια σχολίασε στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γ. Πικράκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου, κύριε Κούγια, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ΚΑΙ μπορεί να συλλάβει κακοποιούς ΚΑΙ να εξιχνιάσει εγκλήματα που έχουν απασχολήσει και συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία (…). Ούτε έχουμε καλύψει δράστες ούτε είμαστε δικαστές ούτε μας ενδιαφέρει το προφίλ του δράστη ή του θύματος όταν υπάρχει έγκλημα, και ιδιαίτερα κακούργημα. Υπηρετούμε τον Νόμο και τη Δικαιοσύνη δίκαια προς όλους και τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν ακουμπάνε την ευνομούμενη τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, που τόσα χρόνια μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται. Ελπίζουμε σε λίγες μέρες ή ώρες που θα συλληφθεί η δράστιδα (γιατί θα συλληφθεί) να εκδοθεί και νέα ανακοίνωση αποκατάστασης της πραγματικότητας».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024