Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν σήμερα Τρίτη, καθώς πέντε σωματεία-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από 00:01 έως 24:00.

Στις 11:00 το πρωί τα μέλη των σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Διαβάστε επίσης: ΠΝΟ: Κάλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι οι ναυτικοί των δύο πλοίων που καταλήφθηκαν στον Περσικό

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό» αναφέρεται στο κείμενο.

Η απεργία αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στον Πειραιά και στους παραλιακούς δήμους.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων. Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν σε γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr