Βραζιλία: Ο Λούλα διευρύνει ελαφρώς το προβάδισμά έναντι του Μπολσονάρου
Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στη Βραζιλία
Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διεύρυνε ελαφρώς το προβάδισμά του έναντι του νυν αρχηγού του κράτους, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε δημοσκόπηση της Atlas Intel ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Λούλα εξασφαλίζει το 52% των προθέσεων ψήφου έναντι 46,2% του Μπολσονάρου. Συγκριτικά, ο Λούλα συγκέντρωνε 51,1% έναντι 46,5% του αντιπάλου του σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από δύο εβδομάδες.
Μικρότερη του στατιστικού λάθους η διαφορά
Η δημοσκόπηση της Atlas Intel διενεργήθηκε πριν από το επεισόδιο της Κυριακής με πρωταγωνιστή έναν πρώην βουλευτή και υποστηρικτή του Μπολσονάρου, ο οποίος άνοιξε πυρ και πέταξε χειροβομβίδες κατά αστυνομικών σε επιχείρηση για τη σύλληψή του επειδή παραβίασε τους όρους της κατ’ οίκον κράτησης που του είχε επιβληθεί.
«Η δημοσκόπηση έδειξε καλά νέα για τον Λούλα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Intel, Αντρέι Ρομάν. Η μεταβολή στα ποσοστά των δύο μονομάχων για την προεδρία της Βραζιλίας ήταν πάντως μικρότερη από περιθώριο στατιστικού σφάλματος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442