Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ρωσικά ψέματα - Ούτε έχουμε ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε «βρόμικη βόμβα»

Ουκρανία: Ρωσικά ψέματα – Ούτε έχουμε ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε «βρόμικη βόμβα»

Μετά το μπαράζ συνομιλιών του Σοϊγκού με ομολόγους του της Δύσης, η Ουκρανία διά στόματος Κουλέμπα απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί «βρόμικης βόμβας» ως ψευδείς

Τα ρωσικά ψέματα για την Ουκρανία, που φέρεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» είναι τόσο παράλογα όσο και επικίνδυνα, τονίζει ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Πρώτον, η Ουκρανία είναι ένα αφοσιωμένο μέλος της NPT: δεν έχουμε ούτε «βρόμικες βόμβες», ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε καμία. Δεύτερον, οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν τους άλλους για αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι” κατέληξε ο Κουλέμπα.

Μπαράζ επικοινωνιών από Μόσχα

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε νωρίτερα με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρόμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Την ίδια ώρα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνεχίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Μίλησε ακόμα για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες με τον αμερικανό ομόλογό του Όστιν Λόιντ.

Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024