Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται αύριο το πρωί και ολοκληρώνονται με την έγκριση της πολιτικής απόφασης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις της Γραμματέα της ΚΕ, Ράνιας Σβίγκου, του αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίοι ανέπτυξαν το στρατηγικό σχεδιασμό για τον συνδικαλιστικό τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ομιλίες των μελών της ΚΕ κεκλεισμένων των θυρών.

Συζητήθηκε η πολιτική συγκυρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πολιτική συγκυρία, την κυβερνητική πολιτική, την υπόθεση των υποκλοπών, τις διεθνείς εξελίξεις. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε στη στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον συνδικαλιστικό τομέα, ενώ τέθηκαν και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται αύριο το πρωί και ολοκληρώνονται με την έγκριση της πολιτικής απόφασης.

Στόχος η πρωτιά στην κάλπη της απλής αναλογικής

Ο Αλέξης Τσιπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα διλήμματα της κάλπης και στην οργανωμένη μάχη που έχει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πετύχει τον στόχο της πρωτιάς.

«Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση. Οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, ηθική και είναι γι’ αυτό κρίσιμη και αποφασιστική, η παρέμβαση και η λειτουργία του κόμματός μας τους ερχόμενους μήνες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη δράση του.

Τόνισε ότι «υπάρχει ελπίδα γιατί έχουμε εναλλακτικό σχέδιο που προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία και όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψει η οικονομία και θα ανασάνει η κοινωνία». Για να γίνει πράξη η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος στις εκλογές με την απλή αναλογική, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλώνοντας ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό. «Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή» είναι το τρίπτυχο που κατέθεσε ως πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Τα διλήμματα της κάλπης

Είπε ότι οι ερχόμενες εκλογές με την απλή αναλογική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον λαό την πατρίδα, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολλών, τη δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι η μεγάλη ευκαιρία και η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο θα είναι η κουλτούρα της συνεργασίας και η νέα μεγάλη δυνατότητα οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου πάνω σε ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν για να πάνε τη χώρα παραπέρα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η μάχη με τα προβλήματα δεν θα είναι εύκολη, όπως και η μάχη με τους πολιτικούς αντίπαλους, «γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, απέναντι μας είναι όλα μαζί συνασπισμένα τα συμφέροντα που τον στηρίζουν με κάθε τρόπο». Είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση θα κρίνει «αν η πατρίδα θα βυθιστεί στο βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνική πλειοψηφία ή θα ανασάνει επιτέλους στο ξέφωτο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της προόδου. Αν θα έχουμε αληθινή δημοκρατία ή ολιγαρχία. Αληθινή δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αν θα μας κυβερνά ένα κράτος δικαίου ή ένα άθλιο παρακράτος. Αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού ή θα βαθύνει η αδικία παντού».

Θα έχουμε απέναντι όλο το σύστημα

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αναμέτρηση «δεν θα γίνει με όρους ισονομίας και χωρίς τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων από την άλλη πλευρά, και του φόβου για τον εκβιασμό της ψήφου», λέγοντας ταυτόχρονα ότι όμως αποτελεί παράσημο και όπλο για τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει απέναντι του όλο αυτό το σύστημα, «αρκεί να δουλέψουμε μεθοδικά ώστε να πείσουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και αυτούς που απείχαν στις προηγούμενες εκλογές, να προσέλθουν στη κάλπη». «Να δώσουμε τη μάχη όλη μαζί με αποφασιστικότητα, ενότητα και πίστη ότι θα κερδίσουμε, με ένα κόμμα αποφασισμένο και ενωμένο, παρόν σε κάθε χώρο που αγωνιά, αγωνίζεται και αναπνέει η κοινωνία.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024