Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, υποκλοπές και Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα της Κεντρικής Επιτροπής, στην τελική ευθεία για τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, υποκλοπές και Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα της Κεντρικής Επιτροπής, στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Το θέμα της ακρίβειας αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ολιγοήμερη αναβολή, λόγω της τραγικής απώλειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, συνεδριάζει το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με πλούσια ατζέντα και στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η συνεδρίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο Wyndham στο Μεταξουργείο και οι εργασίες της θα ανοίξουν το Σάββατο στις 10:30, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος: Έχουμε μια «ειδική ακρίβεια Μητσοτάκη» – Ανεπαρκές το πακέτο της Κομισιόν

Ακρίβεια και υποκλοπές

Με σημείο αιχμής την ακρίβεια και γενικότερα τα ζητήματα της οικονομίας θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική του στρατηγική, κάτι που θα επισημάνει στην ομιλία του και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Η «ακρίβεια Μητσοτάκη», όπως την αποκαλεί η Κουμουνδούρου, αλλά και η επιμονή να συνδέει την κυβέρνηση, και προσωπικά του πρωθυπουργό, με τα συμφέροντα και τους κερδοσκόπους, όπως εκτιμούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα κρίνουν το «παιχνίδι» στο δρόμο για τις κάλπες του 2023.

Η ενεργειακή κρίση και ειδικά οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μπει από καιρό στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, παράλληλα, θα συνεχίσει να προτείνει τα δικά του μέτρα και να κατηγορεί την κυβέρνηση όχι για αδυναμία, αλλά για απροθυμία να τα λάβει.

Βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν το πλαφόν στις τιμές στην αγορά ενέργειας, η οποία – όπως επανειλημμένα έχει υποστηρίξει η Κουμουνδούρου – λειτουργεί «με όρους καρτέλ», καθώς και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Αυτοδιοίκηση και συνδικαλισμός

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε στο in.gr, προσέθεσε ότι, στην ατζέντα του κόμματος, εκτός από την ακρίβεια, θα παραμείνει και το «καυτό» ζήτημα των υποκλοπών.

Ενδεικτική είναι, άλλωστε, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει γενικά σκάνδαλο υποκλοπών. Υπάρχει σκάνδαλο Μητσοτάκη».

Παράλληλα, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητήσουν το Σάββατο για την ανάγκη να δοθεί βάρος στους τομείς της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού.

«Ο τομέας της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για εμάς», τόνισε πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο in.gr, ο οποίος έκανε λόγο για αξιοποίηση των νέων μελών του κόμματος, ενώ δεν απέκλεισε τις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ορισμένους δήμους, ούτως ώστε να πάρουν την πρωτιά από τη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει μεγαλύτερο «χώρο» στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στις πολιτικές τής κυβέρνησης και θα ξεσηκώσει τον κόσμο, προκειμένου να πάρει πίσω κεκτημένα των εργαζομένων που χάθηκαν από τις πολιτικές της ΝΔ και – φυσικά – να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη διοργάνωση ακόμη και μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024