Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός κρύβεται πάντα στα δύσκολα» - Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός κρύβεται πάντα στα δύσκολα» – Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαμηνύοντας ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν κλείνει με την ολοκλήρωση της εξεταστικής

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής για τα συμπεράσματα των ερευνών που πραγματοποίησε η εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού ως συμπεριφορά στρουθοκάμηλου, αφήνοντας αιχμές και για τον πρόεδρο της Βουλής επειδή η συζήτηση προγραμματίστηκε την ημέρα της Συνόδου Κορυφής με τον κ. Μητσοτάκη να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και να μην τοποθετείται για τα συμπεράσματα της εξεταστικής. «Ο πρωθυπουργός στα δύσκολα κρύβεται, κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του, πίσω από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω ακόμα και από το απόρρητο».

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει» είπε και πρόσθεσε ότι όταν «υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί» και «όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα, τους συνεργάτες του». Τον κατηγόρησε ότι «κρύφτηκε στη φονική φάση της πανδημίας -αλλά τον αποκάλυψε ο ίδιος ο κύριος Τσιόδρας», ότι «κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις -αλλά τον αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat» και πως «κρύβεται και τώρα από τη συζήτηση για τις υποκλοπές».

«Επειδή κρύβεται νομίζει ότι δεν τον βλέπουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. «Εγώ θα περιμένω να δω για πόσο ακόμα θα έχει το κεφάλι του στο χώμα προσποιούμενος ότι κανείς δεν τον βλέπει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο ακόμα μία φορά για διπλό σκάνδαλο.

Τα συμπεράσματα της εξεταστικής

Τρία συμπεράσματα προκύπτουν από την εξεταστική επιτροπή ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το Predator ισούται με την ΕΥΠ, και η ΕΥΠ ισούται με το Predator. Ένα και το ίδιο κέντρο αποφάσιζε για τις υποκλοπές. Όταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ένα, χρησιμοποιούσαν το άλλο», σημείωσε και χαρακτήρισε την υπόθεση «μία παράνομη, παρακρατικού και μαφιόζικου χαρακτήρα παρακολούθηση πολιτών με την ευθύνη του πρωθυπουργού», κάνοντας αναφορά στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, Σπίρτζη και Κουκάκη και τα «κοινά στοιχεία που δεν μπορούν να αποτελούν συμπτώσεις».

Το δεύτερο συμπέρασμα έχει να κάνει με το ποιοι είναι αυτοί που προμήθευσαν το παράνομο Predator. «Έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε με ονόματα είπε ο κ. Τσίπρας. Είναι αυτοί που ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έκαναν τα πάντα για να μην κληθούν για κατάθεση από την εξεταστική. Είναι οι αξιότιμοι επιχειρηματίες κ. Φέλιξ Μπίτζιος και ο κ. Γιάννης Λαβράνος, οι οποίοι δεν εκλήθησαν στην εξεταστική. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και κίνησε γη και ουρανό για να μην κληθούν να καταθέσουν. Για πόσο όμως θα μπορεί η πολιτική στρουθοκάμηλος να τους κρύβει και να κρύβεται», τόνισε.

Ακόμα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο  πρωθυπουργός ακόμα και αν λείπει από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, θα ρωτηθεί εάν τους γνωρίζει και εάν έχει συναντήσει ποτέ στη θητεία του τον ισραηλινό κ. Ντίλιον.

Σκάνδαλο Μητσοτάκη

«Το τρίτο βασικό συμπέρασμα της επιτροπής είναι ότι δεν υπάρχει γενικά σκάνδαλο υποκλοπών. Υπάρχει σκάνδαλο Μητσοτάκη. Και οι συνεργοί του όπως ο κ. Κοντολέων και άλλοι είναι απλά συνεργοί του. Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι ο εγκέφαλος του επιτελικού κράτους, που έβαλε ακόμα και την ΕΥΠ κάτω από τις φτερούγες του, δεν γνώριζε. Μετέτρεψε τελικά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε οικογενειακό γραφείο υποκλοπών.

Εάν δεν γνώριζε γιατί έσπευσε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια διερεύνησης δήθεν για λόγους εθνικής ασφάλειας με την επίκληση του απορρήτου. Αυτό δεν είναι απόρρητο, είναι ρητό στοιχείο ενοχής και συγκάλυψης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη φράση του Κώστα Καραμανλή ότι το απόρρητο υποτάσσεται στην κάθαρση, προκειμένου να υπερασπιστεί τη θέση του για την απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία μας δεν θα συμβιβαστεί με το σκοτάδι. Η εξεταστική διερεύνησε όσο της το επιτρέψατε τις υποκλοπές εις βάρος του Ανδρουλάκη και του Κουκάκη. Την υπόθεση Σπίρτζη δεν την εξέτασε. Δεν πρόκειται για υπόθεση Σπίρτζη πρόκειται για υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποκλοπές αυτές δεν θα μείνουν στο σκοτάδι και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Τι απέγινε το Predator;

«Τι απέγινε το Predator σήμερα; Ποιοι ακούν και ποιους ακούν σήμερα; Η υπόθεση αυτή δεν θα κλείσει με το τέλος της εξεταστικής παρωδίας. Η συνέχεια θα δοθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, στην επιτροπή Pega του ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εδώ δεν υπάρχει μόνο πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Η ατομική ευθύνη του κυβερνήτη των κοριών που κρύβεται κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ «προκάλεσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει έστω και τώρα την αθωότητά του.

«Εάν θέλει ο πρωθυπουργός να αποδείξει ότι δεν ήξερε έστω και τώρα, υπάρχει τρόπος. Ας φέρει αύριο την ακύρωση της τροπολογίας της ΑΔΑΕ ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες για το εάν παρακολουθούνται και ας ζητήσει την άρση του απορρήτου για να λάμψει η αλήθεια.

Αλλιώς όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου όταν θα έρθει η ώρα θα πράξουμε το καθήκον μας», είπε τέλος ο κ. Τσίπρας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024