Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Δικαστήριο στη Ρωσία διέταξε να συλληφθεί η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την αντιπολεμική διαμαρτυρία της σε δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης.

Δικαστήριο στη Ρωσία διέταξε χθες Πέμπτη τη σύλληψη της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα (φωτογραφία αρχείου από Evgenia Novozhenina/Reuters, επάνω, από την παρουσία της σε ρωσικό δικαστήριο), έξι και πλέον μήνες μετά την αντιπολεμική διαμαρτυρία της σε δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Εχει εγκαταλείψει τη Ρωσία

Η Οβσιάνικοβα έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία, όπως αποκάλυψε στις αρχές της εβδομάδας ο δικηγόρος της, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί.

Το δικαστήριο διέταξε να τεθεί υπό κράτηση η Οβσιάνικοβα για διάστημα ενός μηνός και 29 ημερών, από τη στιγμή της έκδοσης της κατηγορουμένης στη Ρωσική Ομοσπονδία (εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα) ή από τη στιγμή της σύλληψής της (εφόσον παραμένει στη Ρωσία), σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Interfax.

Σημειώνεται επίσης ότι το δικαστήριο είχε απορρίψει προηγούμενο αίτημα των ανακριτών για έκδοση εντάλματος σύλληψης της δημοσιογράφου.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κατόπιν διαμαρτυρίας της κοντά στο Κρεμλίνο. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της τον περασμένο Αύγουστο.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών βάσει του νόμου για διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, που ενέκρινε το κοινοβούλιο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Αρχικά της είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο για το αντιπολεμικό ξέσπασμά της.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024