Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Ανάγκη ο αγώνας κατά της ισλαμοφοβίας - Τι λέει για Θράκη και Κύπρο

Ερντογάν: Ανάγκη ο αγώνας κατά της ισλαμοφοβίας – Τι λέει για Θράκη και Κύπρο

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την επιθέσεις με στόχο τον ισλαμικό κόσμο χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας» ανέφερε ο Ερντογάν

Στη σημασία που δίνει η Τουρκία στον αγώνα απέναντι στην ισλαμοφοβία αναφέρθηκε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στο συνέδριο επικοινωνίας των κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολού υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται».

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό δημοσίευμα: Ρωσία και Τουρκία θα χωρίσουν στα δύο την Ευρώπη

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πιο σθεναρή υπεράσπισης της παλαιστινιακής υπόθεσης. «Θα πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα την κατοχή και τη στέρηση δικαιωμάτων των παλαιστίνιων αδελφών μας στα εδάφη τους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σύγκρουση στη Συρία, λέγοντας ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε αποτελεσματικότερα τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση για να απαλλαγούμε από την ανθρωπιστική κρίση και τη σπείρα της τρομοκρατίας».

Το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την επιθέσεις με στόχο τον ισλαμικό κόσμο χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα, από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο έως τη Δυτική Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, είπε ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ποιος υποστηρίζει αυτή τη βάρβαρη οργάνωση «που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων πολιτών και μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν: «Γνωρίζουμε ότι η ίδια υποκριτική στάση επιδεικνύεται σε συμπεριφορές απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK, PYD και FETO. Παρόλα αυτά, αυτές οι οργανώσεις υποστηρίζονται και προστατεύονται. Όσοι μας μιλούν για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, συνεχίζουν να προστατεύουν αυτές τις οργανώσεις κρύβονται πίσω από εύλογες δικαιολογίες».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024