Η Δούκισσα Νομικού μετά την αιφνίδια αποχώρηση από την πρωινή εκπομπή του ANT1 « Το Πρωινό», έχει επιστρέψει στις άλλες επαγγελματικές της δραστηριότητες και στην οικογένειά της.

Ο γιος της, Σάββας, πηγαίνει στον παιδικό και η κόρη της, Αναστασία είναι ακόμα πολύ μικρούλα –έτσι μαμά και κόρη περνούν χρόνο μαζί.

Όμως, μιας και οι ιώσεις αυτή την εποχή είναι σε έξαρση, πολλά μικρά παιδιά είναι άρρωστα.

Το ίδιο συνέβη και με τα παιδιά της Δούκισσας Νομικού, η οποία ανέβασε ένα insta story δείχνοντας ποια είναι κατάστασή της με τον γιο και την κόρη της στο σπίτι με πυρετό.

Χρησιμοποίησε ένα από τα φίλτρα, που κάνουν θραύση αυτή την περίοδο στο Instagram, παραμορφώνοντας το πρόσωπό της με προσποιητή απόγνωση.

Photo: Instagram

Μερικές συμβουλές για τη πρόληψη κα τη θεραπεία των ιώσεων

Οι ιώσεις μεταδίδονται πολύ εύκολα γιατί οφείλονται σε ιούς, μικροοργανισμοί με εξαιρετική ικανότητα μεταδοτικότητας.

Έτσι, εάν ένα παιδάκι βήξει ή φτερνιστεί πολύ κοντά σε κάποια άλλα, οδηγεί στη μετάδοση του ιού και συνεπώς στην αύξηση των κρουσμάτων. Η αύξηση αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο με την επαφή, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά τα οποία αγγίζουν σχεδόν τα πάντα με τα χέρια τους, αγνοώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να αρρωστήσει το παιδί σας το χειμώνα φροντίστε να γνωρίζετε τα εξής:

  • Συχνός αερισμός του δωματίου
  • Σωστή διατροφή
  • Συχνό πλύσιμο των χεριών
  • Καθαρή μύτη
  • Καλός και επαρκής ύπνος
  • Μακριά τα χέρια από το πρόσωπο

Η παρουσιάστρια αποφεύγει να δείξει τα πρόσωπα των παιδιών της στα social media, συνηθίζει όμως να μοιράζεται στιγμιότυπα με τον Σάββα και τη μικρή Αναστασία από την καθημερινότητά τους.