Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Ο Ν. Μηταράκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους πρέσβεις τις τελευταίες εξελίξεις και αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα με τους 92 γυμνούς μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Έβρο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα με τους πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών – μελών της Ε.Ε, της Ελβετίας και με την κυρία Νιόβη Ρίγκου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσίασε στους Ευρωπαίους πρέσβεις τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη συνέχιση της θετικής πορείας σε τομείς όπως ο αριθμός αφίξεων, η επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και βελτίωσης των συνθηκών υποδοχής, ενώ αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα στα σύνορα με την Τουρκία, όπως 92 γυμνοί μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Έβρο.

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε, επίσης και στην θωράκιση των συνόρων και τις διασώσεις που έχει κάνει το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες ανέρχονται τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 1.361. Αναφορικά με τον Έβρο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε πως θωρακίζεται με την επέκταση του φράχτη, ενώ αναβαθμίζονται και τα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης.

Για το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης

Η συζήτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τους Ευρωπαίους πρέσβεις επικεντρώθηκε επίσης, στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον κ. Μηταράκη να επαναλαμβάνει τις βασικές θέσεις της χώρας υπέρ ενός νέου δίκαιου και ανθεκτικού κοινού συστήματος μετανάστευσης και ασύλου που θα εξισορροπεί τις υποχρεώσεις των κρατών μελών πρώτης γραμμής με την απαραίτητη αλληλεγγύη εκ μέρους όλων.

Ο κ. Μηταράκης, τόνισε επίσης τις δράσεις της Ελλάδας στο θέμα των μεταναστευτικών ροών που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η χώρα μας έχει δεχτεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024