Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Ζαρίφη: «Έχω ζήσει ψυχολογική βία, με εξτρίμ καταστάσεις ζήλιας, όπως παρακολουθήσεις»

Κατερίνα Ζαρίφη: «Έχω ζήσει ψυχολογική βία, με εξτρίμ καταστάσεις ζήλιας, όπως παρακολουθήσεις»

Η ηθοποιός σε μία εξομολογητική συνέντευξη αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα ψυχολογικής βίας σε σχέση που διατηρούσε όταν ήταν μικρότερη. 

Η Κατερίνα Ζαρίφη, αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή, το πότε αποφάσισε να διεκδικεί πράγματα για εκείνη, είπε: «Εγώ, μετά τα 40 άρχισα πια να λέω «αυτό θέλω». Μέχρι τα 40 όλες συμβιβαζόμαστε, λίγο έως πολύ, για να έχουμε τον άντρα τον ωραίο, τον μουράτο. Ενώ βλέπουμε ότι μπορεί να μη μας αρέσει σε πολλά, μένουμε λίγο στο… θεαθήναι. Μετά την ηλικία των 40, μια γυναίκα μεστώνει και λέει: «Θέλω αυτό τον άντρα. Θέλω αυτά τα πράγματα στο σεξ. Θέλω αυτήν τη συμπεριφορά». Και με όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία με τις κακοποιήσεις και τις γυναικοκτονίες, λέω ότι οι γυναίκες πρέπει να μιλούν. Είτε είναι στα 60, είτε στα 40, είτε στα 20».

-Έχετε υπάρξει ποτέ μέσα σε κακοποιητική σχέση; Έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ναι, μου έχει τύχει να ζήσω ψυχολογική βία, με εξτρίμ καταστάσεις ζήλιας, όπως παρακολουθήσεις. Ήμουν πολύ μικρή, αλλά έβαλα μυαλό. Και το λέω αυτό διότι στην αρχή μπορεί και να κολακεύεσαι από μια τέτοια συμπεριφορά. Λες «αχ, πόσο με θέλει!». Αυτό λοιπόν που έχω να πω στις γυναίκες είναι να μην κολακεύονται -ποτέ όμως- από τοξικές συμπεριφορές. Ο άνθρωπος που μας θέλει ούτε μας ζηλεύει ούτε προσπαθεί να μας εγκλωβίσει. Μας αφήνει ελεύθερες.

-Είπατε ότι σας συνέβη σε μικρή ηλικία. Πώς το βιώσατε τότε;

Στην αρχή αισθάνθηκα κολακευμένη, αλλά στη συνέχεια τρόμαξα. Το να έχεις έναν άνθρωπο να σε παρακολουθεί και να σε ζηλεύει αρρωστημένα δεν το λες φυσιολογικό. Τι έκανα; Απομακρύνθηκα. Πιστεύω ότι, αν δεν το είχα κάνει, μπορεί και να μην είχα πετύχει τίποτα από όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή μου. Αν παντρευόμουν αυτό τον άνθρωπο, δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα.

-Όσοι σας γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο με καλά δομημένη προσωπικότητα. Δείχνετε άτρωτη. Τι σας κρατά δυνατή; Έχετε ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ειδικού;

Μπα, είμαι πολύ τρωτή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που δείχνουν πολύ δυνατοί είναι στην πραγματικότητα αδύναμοι, όπως και οι γυναίκες που είναι πολύ… νιάου είναι τελικά πολύ… φράου! Και το αντίθετο. Δεν έχω κάνει ψυχοθεραπεία, αλλά έχω διαβάσει τόμους ψυχομετρίας, ψυχολογίας. Φέτος σκέφτηκα για πρώτη φορά να κάνω ψυχοθεραπεία και ψάχνω να βρω τον άνθρωπο που θα μου ταιριάζει για να ξεκινήσω.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024