Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Ζαρίφη στο in: Ο ρόλος της Μαίρης, θυμίζει την κλασική Ελληνίδα, που έχει την οικογένεια πάνω από τον εαυτό της

Κατερίνα Ζαρίφη στο in: Ο ρόλος της Μαίρης, θυμίζει την κλασική Ελληνίδα, που έχει την οικογένεια πάνω από τον εαυτό της

Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι μια από τις τρεις ηρωίδες της νέας κωμικής σειράς του MEGA «Μαίρη, Μαίρη, Mαίρη», που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ

Σπιρτόζα, εύστροφη, καλή μητέρα, σύζυγος και υπομονετική νύφη είναι η Μαίρη, που υποδύεται η Κατερίνα Ζαρίφη, στην ολοκαίνουργια κωμική σειρά του MEGA, την οποία υπογράφουν το εξαιρετικό συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου. Μια καθημερινή γυναίκα, που προσπαθεί να τους ικανοποιήσει όλους, ξεχνώντας πολλές φορές τις δικές της ανάγκες.

Συναντήσαμε την αγαπημένη ηθοποιό λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς, στην εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Μικρό Παλλάς με την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας στη σειρά του MEGA «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»

Βρισκόμαστε στην καινούργια σειρά Ρέππα – Παπαθανασίου, που είναι και μέντορες μου, μπαμπάδες μου, το λέω χιουμοριστικά, γιατί θα μου πουν «46 χρόνων είσαι, μας λες και μπαμπάδες;». Το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», λοιπόν είναι μια σειρά που παρουσιάζει τη ζωή τριών διαφορετικών γυναικών.

Εγώ είμαι η Μαίρη, Αιγαλεώ χαϊδαριώτισα, περίπου 45 χρόνων, 23 χρόνια παντρεμένη με τον Κώστα που υποδύεται ο Σπύρος Πούλης, αυτό το ποίημα στη ζωή, βάσανο στο σήριαλ. Με πεθερά την Πηνελόπη Πητσούλη, στη ζωή μια θεότητα, από τις καλύτερες συνεργάτιδες αλλά στη σειρά τα πράγματα είναι δύσκολα μεταξύ των δύο γυναικών. Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι μετά την εφηβεία, στις ηλικίες μεταξύ 18 με 20 χρόνων. Στην φάση της ενηλικίωσης, με ότι συμπαρασύρει αυτή την περίοδο, με τα φλερτ τους κλπ. Η Μαίρη, δεν εργάζεται, ασχολείται με τα οικιακά, παρά ότι είναι μια γυναίκα με ευστροφία και θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα στη ζωή της.

Διαβάστε επίσης: Λένα Παπαληγούρα στο in: Η απουσία της Ισμήνης στο «Μαύρο Ρόδο» στοιχειώνει τη ζωή της κόρης της

Πως είναι η σχέση της με τον σύζυγο της;

Ο σύζυγος της Μαίρης. Απλός, λαϊκός άντρας παλιάς κοπής. Αγαπάει τη Μαίρη, αλλά τα 20 χρόνια έγγαμου βίου είναι ήδη πολλά. Έχει αδυναμία στη μάνα του, για αυτό δυσκολεύεται να τη βάλει στη θέση της. Υπεραγαπάει τα παιδιά του και βλέποντας την κόρη του να μεγαλώνει, τρέμει το φυλλοκάρδι του. Προσπαθεί να τα καταφέρει με την κρίση μέσης ηλικίας, τα προβλήματα στο μαγαζί του και τις ενδοοικογενειακές γκρίνιες. Θα έλεγα,  ως κλασσικός Έλληνας του γυρίζει το μάτι για τις σχέσεις της κόρης, δεν ξέρει πολλές φορές πώς να αντιμετωπίσει τον γιο που διαμαρτύρεται για την ελευθερία του, ζητάει τον δικό του χώρο, το δικό του δωμάτιο.

Ζω αυτό που ζουν πολλές γυναίκες στην Ελλάδα, που αγαπούν πολύ την οικογένεια τους.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μαίρης;

Η ηρωίδα που υποδύομαι παντρεύτηκε νωρίς, αρκετά μικρή, νιώθει λατρεία για αυτά τα πρόσωπα, αλλά παράλληλα προσπαθεί εκτός από μαμά και σύζυγος να νιώσει και γυναίκα.

Θέλει να δώσει μια νότα ανανέωσης στην καθημερινότητα της. Ξεκινά γυμναστήριο, διατροφή με διαιτολόγο, θέλει να πηγαίνει σε πιο ευφάνταστα restaurant με το σύζυγο της, ώστε να βάλει λίγο ποικιλία στη ζωή τους. Συνήθως όμως, με ένα μαγικό τρόπο, εμφανίζεται παντού και η πεθερά της.

Είναι γνώριμη η Μαίρη στην καθημερινότητα μας, στα ελληνικά δεδομένα;

Όλοι μας έχουμε μια Μαίρη στη ζωή μας, αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιες. Είναι η αδερφή μας, η θεία μας, η γειτόνισσα μας.  Έχει αφοσιωθεί απόλυτα στην οικογένεια της και βρίσκεται σε φάση να ξανακερδίσει τον χαμένο χρόνο. Προσπαθεί με χιούμορ να ξεπεράσει κάποιες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή της χτυπά την πόρτα λίγο το φλερτ και καινούργιες ευκαιρίες. Αγωνίζεται λοιπόν, πώς θα ισορροπήσει αυτές τις καταστάσεις.

Έχετε κοινά με την Μαίρη;

Έχουμε πολλά γιατί και εγώ είμαι μεγαλωμένη μέχρι τα 18 στην επαρχία, με την κουλτούρα πώς πρέπει να περιποιούμαστε τον σύζυγο, την οικογένεια μας. Καθώς και να είμαστε νοικοκυρές, να πλένουμε, να σιδερώνουμε κλπ. Τα παραδοσιακά και στερεοτυπικά. Εγώ μπορεί να μην έχω παντρευτεί, ωστόσο έχω μάθει να είμαι νοικοκυρά! Γιατί στο κύτταρο μας, ως Ελληνίδες υπάρχει το στοιχείο της προσφοράς στους άλλους και πολλές φορές ξεχνάμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας..

Μιλήστε μας για τη συνεργασία με τους Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου

Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους, με το ταλέντο τους, τα υπέροχα κείμενα τους. Διαβάζεις το σενάριο ψαμια φορά και σου εντυπώνεται. Μου λένε όλοι «πώς θυμάσαι τόσα λόγια;». Η γραφή τους είναι σαν να το έχεις βιώσει, είναι ντοκιμαντερίστικη σχεδόν.

Παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός. Ποιον ρόλο προτιμάτε;

Εμένα ο σύζυγος μου είναι το ραδιόφωνο, δηλαδή έχω μόνιμο σύντροφο. Το καινούργιο μου φλερτ, ο νέος μου έρωτας που μου κλείνει το μάτι είναι η υποκριτική, απλά θα ήθελα να περάσω σε ένα στάδιο σεμιναρίων και να κάνω περισσότερο σπουδή στο αντικείμενο της ηθοποιού.

Θα κάνετε θέατρο τη νέα σεζόν;

Μπορεί να κάνω θέατρο από τον Φεβρουάριο, ίσως να επαναλάβω την Cavewoman, της Έμα Πίρσον, σε σκηνοθεσία Δ. Μυλωνά, μια παράσταση που αγάπησα πολύ αλλά λόγω του κορονοιού αναγκαστήκαμε να το φρενάρουμε. Μέλημα μου είναι να έχω προχωρήσει με το σήριαλ κάποια επεισόδια, ώστε να ανοίξει αργότερα και ο κύκλος του θεάτρου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024