Βουλγαρία: Εξετάζει την ανανέωση της τουριστικής συμφωνίας με την Ελλάδα
Οι διμερείς δεσμοί στον τουρισμό είναι εξαιρετικά θετικοί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Μαριέλα Μόντεβα
Την ανανέωση της κοινής της συμφωνίας με την Ελλάδα που εκπνέει το 2022 εξετάζει η Βουλγαρία, με φόντο την «επανέναρξη της καλής διμερούς οικονομικής συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Οι διμερείς δεσμοί στον τουρισμό είναι εξαιρετικά θετικοί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Μαριέλα Μόντεβα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σόφια. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας, ταξιδιωτικών πρακτορείων και του τουριστικού τομέα της Ηπείρου.
Διαβάστε επίσης: Στα 8,85 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο επτάμηνο
Αύξηση των Βούλγαρων τουριστών στη Ελλάδα
Τα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν αύξηση των Βούλγαρων τουριστών στη Ελλάδα, πρόσθεσε. «Έχουμε ανάκαμψη του τομέα στο 93% συγκριτικά με το 2019, και η ελπίδα είναι η επίτευξη μιας πλήρους ανάκαμψης του χρόνου», πρόσθεσε.
Ο Γεώργιος Σταφυλάκης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού δήλωσε ότι η χώρα του είναι ο εγγύτερος και ελκυστικότερος προορισμός για τους Βούλγαρους πολίτες, μεταδίδει το ΒΤΑ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση 15% με 20% στον αριθμό των Βούλγαρων τουριστών, σημειώνει.
Η περιφέρεια της Ηπείρου έχει περισσότερες από 100 παραλίες συνολικού μήκους 200 χλμ., επισημάνθηκε στην εκδήλωση. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ορεινό τουρισμό, σκι σε χιονοδρομικά κέντρα, καταδύσεις, ράφτινγκ, ιππασία και νυχτερινή ζωή, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)













































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442