Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Porsche εξελίσσει Taycan με ισχύ 1000+ ίππων

H Porsche εξελίσσει Taycan με ισχύ 1000+ ίππων

H γερμανική φίρμα φέρεται να εξελίσσει μια GT έκδοση για το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της η οποία φιλοδοξεί να σπάσει όλα τα χρονόμετρα

Φωτογραφίες: Automedia

H Porsche Taycan Turbo S έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτροκίνητου ευρείας παραγωγής που έχει έρθει αντιμέτωπο με τα 20,8 χλμ. της πίστας του Nurburgring ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η γερμανική φίρμα θεωρεί ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση καθώς ο φωτογραφικός φακός εντόπισε στην ίδια γερμανική πίστα ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο του μοντέλου το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφέρει ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Η νέα έκδοση αναμένεται να αποτελέσει μέρος της επικείμενης ανανέωσης της Taycan προσφέροντας στην Porsche το αντίπαλο δέος έναντι του Tesla Model S Plaid.

Όπως προκύπτει από μια απλή παρατήρηση στις επιφάνειές του δοκιμαστικού πρωτότυπου, η συγκεκριμένη Taycan διαθέτει μια σειρά από ανασχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία δεδομένα θα συνοδεύονται από αναβαθμίσεις στο πλαίσιο οι οποίες θα ευνοούν την κίνηση σε πίστα.

Η σημαντικότερη «έκπληξη» αναμένεται ωστόσο να προέλθει από την αναβάθμιση στο ηλεκτρικό σύνολο το οποίο με δεδομένη την υπόσχεση ισχύος, αναμένεται να υιοθετήσει μια διάταξη από τρία μοτέρ αντί των δύο που εφοδιάζουν την μέχρι σήμερα γνωστή κορυφαία έκδοση της Taycan.

H παρουσία του τρίτου μοτέρ αναμένεται να «ξεκλειδώσει» περισσότερες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την κατανομή ροπής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δυναμική οδική συμπεριφορά της Taycan, εκτός φυσικά από την επιπλέον ισχύ η οποία αν ευοδωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, αναμένεται να εξασφαλίσει ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας στη γερμανική φίρμα.

Αυτό που μένει βεβαίως να αποδειχθεί είναι το είδος και η χωρητικότητα της μπαταρίας που θα κληθεί να υποστηρίξει την παραπάνω ισχύ αλλά και τις μεθόδους που θα μετέλθει η Porsche σε ό,τι αφορά τις προσφερόμενες ρυθμίσεις προκειμένου το GT μοντέλο να προσφέρει μια σχετική ισορροπία ανάμεσα σε ισχύ και αυτονομία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024