Κριμαία: Το Ιράν έστειλε εκπαιδευτές drone στην Κριμαία, γράφουν οι NYT
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, το Ιράν έχει στείλει στην Κριμαία εκπαιδευτές, για να μάθουν στους Ρώσους στρατιωτικούς να χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τα οποία εφοδιάζει τον ρωσικό στρατό.
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Tines, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Το Ιράν στέλνει εκπαιδευτές drone στην Κριμαία να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό», γράφει ότι σε μία από τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία εργάζονται ήδη Ιρανοί εκπαιδευτές, η άφιξη των οποίων συνέπεσε με την αύξηση των βομβαρδισμών κατά της Ουκρανίας, με τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, το Ιράν έχει στείλει στην προσαρτηθείσα από την Ρωσία Κριμαία εκπαιδευτές, για να μάθουν στους Ρώσους στρατιωτικούς να χειρίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τα οποία εφοδιάζει τον ρωσικό στρατό.
Διαβάστε επίσης: «Εκκενώστε την Χερσώνα»: 60.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν στη Ρωσία
Άγνωστο αν κατευθύνουν τα drones στις μάχες Ιρανοί
Οι Ιρανοί εκπαιδευτές πρέπει να βοηθήσουν τους Ρώσους να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα ιρανικά drones, τα οποία αγόρασαν από το καθεστώς της Τεχεράνης, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρώην και νυν αξιωματούχους που είναι γνώστες μυστικών πληροφοριών.
Η εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει ότι οι Ιρανοί εκπαιδευτές εργάζονται σε μία από τις βάσεις στην Κριμαία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Οι εκπαιδευτές ανήκουν στο σώμα των «Φρουρών της Επανάστασης», οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με τις πηγές των New York Times, οι Ιρανοί εκπαιδευτές βρίσκονται μακριά από τη γραμμή του μετώπου και είναι άγνωστος ο αριθμός τους.
Άγνωστο παραμένει, επίσης, αν οι Ιρανοί εκπαιδευτές είναι αυτοί που κατευθύνουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πλήττουν ουκρανικές εγκαταστάσεις.
- Καναδάς: Ποια ήταν η 18χρονη δράστρια του μακελειού σε σχολείο
- H ΔΟΕ απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ουκρανό με το κράνος με τις εικόνες νεκρών αθλητών
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Συμπληρωματική χρηματοδότηση για έργα σε Δήμους της Βόρειας Εύβοιας
- Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: Να βελτιώσει η Ευρώπη την ανταγωνιστικότητά της





