Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΠΘ: Αντιδράσεις μετά την πτώση φοιτητή - Πώς σώθηκε

ΑΠΘ: Αντιδράσεις μετά την πτώση φοιτητή – Πώς σώθηκε

Με αφορμή τον τραυματισμό του 19χρονου φοιτητή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πανεπιστημιακό campus.

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τραυματισμός φοιτητή, της Νομικής σχολής του ΑΠΘ, που έπεσε χθες το μεσημέρι, από παράθυρο, δευτέρου ορόφου εν ώρα μαθήματος.

Ο φοιτητής νοσηλεύεται, με κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη Νομική Σχολή, ενώ την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες δευτεροετής φοιτητής, έπεσε από παράθυρο του δευτέρου ορόφου, ζήτησε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο 19χρονος καθόταν στο περβάζι του παραθύρου λόγω του τρομερού συνωστισμού που υπήρχε στο αμφιθέατρο όπου δεν υπήρχε κενή θέση.  Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημα ήταν υπεράριθμοι λόγω συγχώνευσης τμημάτων, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Πώς σώθηκε

Ο κοσμήτορας της Νομική Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, έστειλε μήνυμα στους φοιτητές του, με το οποίο τους διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος και το προσωπικό της Σχολής κάνουνε ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες φοίτησης.

Το ατύχημα σημειώθηκε μπροστά σε εκατοντάδες φοιτητές, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα.  Ο νεαρός καθόταν στο περβάζι του παραθύρου και από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο κενό. Μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός και απέφυγε τα χειρότερα, διότι την ώρα που έπεφτε από το παράθυρο, φορούσε σακίδιο πλάτης και πριν προσγειωθεί στο έδαφος, η πορεία του ανακόπηκε από την εξωτερική μονάδα κλιματισμού.

Αντιδράσεις

Με αφορμή τον τραυματισμό του 19χρονου φοιτητή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πανεπιστημιακό campus. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων η οποία, όπως καταγγέλλουν, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συμφοιτητή τους.

Συγκεκριμένα, στις 10 πμ οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στην Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού και Φαρμακευτικής αναφέρουν:

«Το τραγικό συμβάν που συνέβη πριν από λίγο στο Πανεπιστήμιό μας με συνάδελφο μας να πέφτει από το παράθυρο του τρίτου ορόφου κατά τη διάρκεια του μαθήματος λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική υποχρηματοδότησης των σχολών μας αποτέλεσμα της οποίας είναι οι ανεπαρκείς υποδομές, το στοίβαγμα στις αίθουσες και η έλλειψη καθηγητών.

Η κοσμητεία, οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση φέρουνε στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχολές του ΑΠΘ. Το σημερινό τραγικό περιστατικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της υποχρηματοδότησης. Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου και οι κυβερνήσεις επανειλημμένα έχουν αγνοήσει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για τη διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών με βάση τις ανάγκες των φοιτητών.

Ως εδώ!

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές
Προσλήψεις καθηγητών – σπάσιμο τμημάτων
Η πολιτική που μας αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή.

Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε!

Προχωράμε σε κινητοποίηση αύριο στις 12:00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ και την κοσμητεία της νομικής στις 10:00»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024