Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Workearly: Η πλατφόρμα που έγινε viral και άλλαξε την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Workearly: Η πλατφόρμα που έγινε viral και άλλαξε την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Τι κάνει ακριβώς και πώς κατάφερε τόσο γρήγορα να αποτελέσει πρώτη επιλογή στους αποφοίτους και τους νέους εργαζομένους?

Η πιο δημοφιλής υπηρεσία reskilling και upskilling για τεχνολογικές και business ειδικότητες, θεωρείται η πρώτη σε προτίμηση σε αποφοίτους και νέους εργαζομένους σημειώνοντας αύξηση 400% κάθε χρόνο.

Γιατί οι νέοι ψάχνουν πλέον εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης ?

Τα τελευταία χρόνια, οι πρακτικές όπως το upskilling, και η συνεχής μετεκπαίδευση και κατάρτιση μετά τις σπουδές, γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένες παγκοσμίως.Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως στο ότι η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, καθιστώντας την εξειδίκευση και την επαφή με τα νέα δεδομένα πλέον απαραίτητη, και στις αλλαγές που προέκυψαν όπως η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας και κατ επέκταση η μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες θέσεις.

Από την περίοδο της πανδημίας, σε όλο τον κόσμο, οι συνδρομές σε online certification courses και e-learnings εκτινάχθηκαν σε πρωτοφανή μεγέθη.

Στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια ο τομέας της εκπαίδευσης παρέμενε αρκετά στάσιμος, ακολουθώντας μία πεπατημένη οδό μεταξύ ακαδημαϊκών πιστοποιήσεων ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων – πολλές φορές με απαγορευτικό κόστος,  και των κλασσικών σεμιναρίων, με την μορφή live ή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγαλύτερη ζήτηση αφορά κλάδους όπως η τεχνολογία / πληροφορική και κάποιους business ρόλους, δηλαδή τομείς που εστιάζουν περισσότερο στην πρακτική κατάρτιση, δημιούργησε την ανάγκη πιο σύγχρονων και διαδραστικών εκπαιδευτικών μεθόδων.

Τι κάνει ακριβώς το Workearly και πώς κατάφερε τόσο γρήγορα να αποτελέσει πρώτη επιλογή στους αποφοίτους και τους νέους εργαζομένους?

Το Workearly αποτελεί το πιο σύγχρονο upskilling project στην Ελλάδα, που εκπαιδεύει και πιστοποιεί δεξιότητες για κλάδους τεχνολογίας και business, μέσω εξ αποστάσεως schools, bootcamps μέσω προσομοίωσης πραγματικών συνθηκών εργασίας και projects για να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία οι εκπαιδευόμενοι.

Το βραβευμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό project, βασίζεται στην λογική της ταχείας και πρακτικής από την αρχή, απόκτησης δεξιοτήτων-skills, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων που συνδυάζουν την τελευταία τεχνολογία των e-learnings με την προσωπική επαφή με τις εκπαιδευτικές ομάδες του.

Οι εκπαίδευση είναι 100% online και στους χρόνους του εκάστοτε εκπαιδευόμενου. H learning πλατφόρμα του Workearly αποθηκεύει αυτόματα και την πρόοδο και τα σκορ των χρηστών, διατηρώντας ταυτόχρονα την ζωντανή επικοινωνία με τις εκπαιδευτικές ομάδες, προσομοιώνοντας έτσι μια καινοτόμα εκπαιδευτική εμπειρία.

Επιπλέον, παρέχονται ειδικά περιβάλλοντα προσομοίωσης που έχουν δημιουργηθεί ώστε να επιλύονται πραγματικά παραδείγματα της αγοράς και δίνοντας έτσι στους εκπαιδευόμενους πραγματική εμπειρία. Για παράδειγμα χρήστες συνδέονται με μεγάλες βάσεις mock δεδομένων εταιρειών με παραδείγματα όπως το Spotify, βασεις με κρυπτονομίσματα ή αποτελεσμάτων αγώνων και λύνουν προβλήματα που τους ανατίθενται. Επιπλέον εξοικειώνονται με προβλήματα ερωτήσεων συνεντεύξεων μεγάλων εταιρειων όπως η Amazon, η Google, και το  Linkedin.

Προσφάτως, το Workearly προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την

Credly, τον μεγαλύτερο πάροχο έκδοσης digital credentials στον κόσμο, όπου εξασφαλίζεται η παγκόσμια ισχύς των πιστοποιητικών που παρέχονται στους αποφοίτους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

To Workearly, σημειώνει άνοδο άνω του 400% σε νέους εκπαιδευόμενους κάθε χρόνο, αποτελώντας το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό project στην Ελληνική αγορά. Φέρνοντας ένα καινοτόμο concept για τα εγχώρια δεδομένα κατάφερε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ίδιους τους εκπαιδευομένους.

To Workearly εστιάζει σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη απορρόφηση και εξέλιξη στην αγορά εργασίας, όπως η πληροφορική και η ανάλυση δεδομένων, το HR, το management το digital marketing. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής και να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά των προγραμμάτων.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024