Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ σεξ - Μήπως είναι πια πολύ αργά;»

«Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ σεξ – Μήπως είναι πια πολύ αργά;»

Η ειδικός απαντά...

Μια ιδιαίτερη ιστορία έρχεται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας και αφορά μια 42χρονη γυναίκα, η οποία -όπως δηλώνει- δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει σεξουαλικά.

Η εν λόγω ιστορία έγινε γνωστή μέσα από ερώτηση αναγνώστριας στην relationship και sex editor, Sophia Benoit, η οποία έχει γίνει γνωστή για τη στήλη της στον Guardian.

«Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ έρωτα»

«Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ σεξ. Τα πρώτα 30 χρόνια η απόφαση βασιζόταν στη θρησκεία. Τα επόμενα 10, επειδή έχω κάποια παραπάνω κιλά και δεν μπορούσα να το φανταστώ με κάποιον» γράφει αρχικά η γυναίκα και συνεχίζει για την εμπειρία της:

«Έχω χάσει αρκετά κιλά πλέον και δουλεύω πάνω στον εαυτό μου και με ψυχοθεραπεία. Δεν έχω νιώσει, όμως, ποτέ άνετα να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα μπροστά σε άλλους, ούτε καν στον ψυχοθεραπευτή μου. Θεωρούμε φυσιολογική σε όλους τους άλλους τομείς» αναφέρει.

«Τώρα που έχει μειωθεί το βάρος μου, η ιδέα των ραντεβού στριφογυρίζει πιο έντονα στο μυαλό μου. Δεν έχω ιδέα, όμως, για το πώς να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει σε κάποιον. Ειλικρινά, με τρομοκρατεί η ιδέα να το παραδεχτώ. Πώς θα προχωρήσω μπροστά; Πώς θα καταφέρω να βρω την αγάπη; Είμαι τόσο παράξενη ή μήπως είναι πολύ αργά για να προσπαθήσω;». καταλήγει.

Η απάντηση της ειδικού

«Έχω μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους που θέλησαν να μείνουν παρθένοι για αρκετά χρόνια στη ζωή τους. Πίστεψέ με, τίποτα στο γράμμα σου δεν φαίνεται αφύσικο» γράφει η relationship editor στην απάντησή της.

«Δεν είναι ποτέ αργά να δοκιμάσεις κάτι που θέλεις. Είναι σαν να με ρωτάς: ‘Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ παγωτό βανίλια. Μήπως τώρα είναι αργά να δοκιμάσω;’. Σίγουρα, αυτό που συζητάμε δεν είναι το ίδιο απλό, καθώς η κοινωνία μας έχει αναγάγει το σεξ και την πρώτη φορά που θα το κάνουμε σε κάτι το απίστευτα σημαντικό και βασικό για την εξέλιξή μας. Έχουμε καταφέρει να δώσουμε τόσο μεγάλο βάρος και κριτική σε κάθε τι που έχει σχέση με το σεξ, που τελικά καταλήγει να χάνει την αρχική του αξία: εκείνη της απόλαυσης και της χαράς» συνεχίζει.

«Άκουσε με: Κανείς μας δεν ξέρει πόσο σεξ κάνει ο άλλος ή πόσο καλά περνά με αυτό. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν καθόλου σεξ και νιώθουν άσχημα με αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σεξ καθημερινά και νιώθουν άσχημα για αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στο ενδιάμεσο και νιώθουν πολύ καλά. Υπάρχουν, επίσης, πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σεξουαλική επαφή και έχουν ξεπεράσει αυτό που λένε “ηλικιακό μέσο όρο”. Υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό. Πίστεψέ με, η κατάστασή σου είναι πιο συνηθισμένη από όσο νομίζεις.

Καταλαβαίνω, όμως, πως η ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μέχρι τώρα σημαίνει κάτι. Τουλάχιστον, για τους άλλους. Τα κρύα (ίσως και κακεντρεχή) αστεία, οι υποθέσεις που κάνουν, τα συμπεράσματα που βγάζουν. Και ενώ μπορεί να ξέρεις πως αυτό δεν σε κάνει λιγότερο ικανή ή δεν μειώνει την αξία σου ως άνθρωπο, αρκετές φορές ίσως σε επηρεάζει πολύ βαθιά.

Μπορείς να νιώθεις ό,τι ακριβώς νιώθεις πάνω στο ζήτημα. Θλίψη που δεν συνέβη, υπερηφάνεια που κατάφερες να αντέξεις, άγχος για το τι πλησιάζει. Είναι φυσιολογικό.

Προσωπικά, πιστεύω πως θα σε βοηθήσει πολύ να μιλήσεις ανοιχτά με τον ψυχοθεραπευτή σου γι’ αυτό. Για να μπορέσετε μαζί να διαχειριστείτε όλα αυτά τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν.

Επιπλέον, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό που έρχεται πιθανότατα θα είναι αρκετά απογοητευτικό και κουραστικό. Σε παρακαλώ να “δουλέψεις” πάνω στον εαυτό σου και να μην ξεχνάς πως τα παραπάνω δεν είναι το ποια είσαι. Είναι απλώς, κομμάτι σου. Είσαι μια άξια και ολοκληρωμένη γυναίκα. Το ότι έχουμε μεγαλώσει με το σκεπτικό πως αξίζουμε μόνο αν κάποιος μας θέλει σεξουαλικά δεν είναι υγιές ούτε σωστό. Πρέπει να καταλάβεις πως η προσωπικότητά σου είναι κάτι άλλο από τη σεξουαλικότητά σου.

Όσο για το πώς να το προσεγγίσεις, θα σου πρότεινα να το αντιμετωπίσεις σαν να κάνεις πρώτη φορά κάποιο άθλημα. Κάνε την έρευνά σου, εξασφάλισε την ασφάλειά σου και ζήσε το! Θα υπάρξουν και ευτράπελα (το καλό σεξ, άλλωστε, είναι γεμάτο περίεργους ήχους και κινήσεις). Ναι, μπορεί να νιώσεις ντροπή, να νιώσεις ευάλωτη και εκτεθειμένη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Όχι το σεξ δεν είναι όπως στην τηλεόραση. Κάνε ένα βήμα τη φορά.

Και επειδή αναρωτιέσαι για το πώς να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτό, εξήγησε με απλά λόγια τι συμβαίνει, όπως θα μιλούσες για οτιδήποτε άλλο. Είναι, εξάλλου, κάτι πολύ φυσικό. Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσεις. Να είσαι ειλικρινής, δυναμική και ανοιχτή σε πράγματα που σου αρέσουν. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πάντα να παραμένεις ευγενική με τον εαυτό σου και το σώμα σου».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024