Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0: Από τη «βούλα» στο 94'

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0: Από τη «βούλα» στο 94′

Νίκη στο 94' για την ΑΕΚ. Ο Αμραμπατ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να επικρατεί (1-0) του Ατρομήτου.

Ματσάρα στην Αγιά Σοφιά, με την ΑΕΚ να βγαίνει νικήτρια από το… θρίλερ!

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 90+4, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκαμψε την αντίσταση (1-0) του Ατρομήτου, συνεχίζοντας την καλή της πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο, η ΑΕΚ σκαρφάλωσε ξανά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 πόντους.

Οι «κιτρινόμαυροι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον τρομερό Αντρέα Γιαννιώτη να κατεβάζει συνεχώς… ρολά.

Ο Ελληνας γκολκίπερ του Ατρομήτου πραγματοποίησε πολλές και σωτήριες επεμβάσεις, με την ΑΕΚ να λυτρώνεται τελικά από την άσπρη βούλα.

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Μαυρομάτη στις καθυστερήσεις, με τον Άμραμπατ να αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πολλές οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο

Με… συνταγή «Βικελίδης» κατέβασε την ΑΕΚ στο ματς της Opap Arena ο Ματίας Αλμέιδα. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν «μουδιασμένα» στην αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Ατρόμητο να «χτυπάει» συνεχώς από την πλευρά του Μιλάντ Μοχαμαντί.

Στο 5ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη τελική του αγώνα, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Κεσχρίντα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο νεαρός άσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων μετά από υπέροχη πάσα του Αραούχο, αλλά το πλασέ του, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο 12΄, ο Ατρόμητος απείλησε ξανά την εστία του Αθανασιάδη. Αδράνεια στην κιτρινόμαυρη άμυνα, ο Κιάρτανσον «σφήνωσε» στα στόπερ και πλάσαρε από την μικρή περιοχή, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να λέει «όχι».

Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να μπερδέψει τον Κόλμαν, αλλάζοντας συνεχώς πτέρυγες του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νίκλας Ελίασον. Στο 28′ οι γηπεδούχοι σπατάλησαν άλλη μια καλή ευκαιρία. Ο Πινέδα έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και σούταρε ,με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει δύσκολα.

Στο 31′, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που σούταρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος απείλησε με τον Ερλινγκμαρκ.

Στο 36΄ και πάλι ο Αραούχο πλάσαρε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 41′, τη… σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ωραία συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ, πάσα του Πινέδα στον Σέρβο χαφ που συνέκλινε και σούταρε από τα αριστερά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αμραμπατ… νίκησε τον εκπληκτικό Γιαννιώτη

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά, ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Πινέδα, ενώ στη συνέχεια κατέβασε… ρολά και σε προσπάθεια του Αραούχο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μονίμως στην επίθεση, «χτυπούσαν» από τη δεξιά πλευρά του Ατρομήτου και προκαλούσαν προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με την ΑΕΚ να πιέζει, ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία στην κόντρα στο 60ο λεπτό. Παράλληλη στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας, ο Κιάρτασον βγήκε μπροστά από τον Μουκουντί και έκανε την προβολή. Ενα λεπτό αργότερα, η Ενωση απείλησε με τον Ρότα. Ο Ελίασον τον βρήκε στο ύψος του πέναλτι, με τον Γιαννιώτη να λέει ξανά όχι.

Στο 67′, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου απέκρουσε και την κεφαλιά του Μουκουντί, ενώ η ωραία προσπάθεια του Αραούχο στο 73′, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 78΄ήταν η σειρά της ομάδας του Περιστερίου να απειλήσει. Ο Κλωναρίδης από τα δεξιά έκανε ωραίο σουτ, με τον Αθανασιάδη να σώζει την ΑΕΚ.

Στο 84′, ο φοβερός Γιαννιώτης σταμάτησε ξανά τον Αραούχο, ενώ στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Μαυρομάτη, ο Αμραμπατ αποδείχθηκε ψύχραιμος στο 90+4 και η Ενωση πανηγύρισε τη 2η της νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (63′ Γιόνσον), Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Πινέδα (82′ Χατζισαφί), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70′ Κούεν), Ρομπάιγ (79′ Φριτζόνσον), Κλωναρίδης (79′ Ροτάριου), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας).

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024