Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόεδρος Συνοριοφυλακών: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο και εξευτελιστικό όπως οι 92 μετανάστες στον Έβρο

Πρόεδρος Συνοριοφυλακών: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο και εξευτελιστικό όπως οι 92 μετανάστες στον Έβρο

«Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου, κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς περιγράφει στο ThessToday.gr την τραγική εικόνα που αντίκρισαν οι συνάδελφοί του, το πρωί της Παρασκευής, όταν εντόπισαν 92 μετανάστες στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 09:00 το πρωί στο συγκεκριμένο σημείο, διασώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με την Frontex, 92 μετανάστες οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί γυμνοί, με έντονα σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί κάποιος να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα».

Σημειώνεται πως από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί, ενώ κάποιοι κατάγονται από την Συρία και το Πακιστάν.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης – σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές. Οι μετανάστες βρίσκονται στο Τμήμα Αστυνομικής Φύλαξης Φερών κι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίησή τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024