Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν το μέτρο γίνεται στέρηση

Οταν το μέτρο γίνεται στέρηση

Η σιδηρά (αυτο)πειθαρχία του σταρ του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι και η συνεπακόλουθη αποχή από το σεξ πριν από κάθε ματς φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη σύντροφό του Ζιζέλ Μπούντχεν, η οποία ζήτησε τελικά διαζύγιο

«Για όλα φταίει ο έλληνας γιατρός Αρεταίος Καππαδόκης», θα μπορούσε να ήταν οι τελευταίες λέξεις του επιλόγου του βιβλίου της κοινής ζωής του άλλοτε χρυσού ζευγαριού  της Αμερικής, Μπρέιντι – Ζιζέλ. Ο διάσημος έλληνας γιατρός από την Καππαδοκία έζησε στο δεύτερο μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα και ήταν αυτός που υποστήριζε πως η δύναμη ενός άνδρα μπορεί να βελτιωθεί με τη διατήρηση του σπέρματος.

Οι δύο χιλιετίες δεν ήταν αρκετές για να ξεθωριάσουν τη θεωρία του, παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται κάποια επιστημονική υποστήριξη.

Ο κουτσομπολίστικος Τύπος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υποστηρίζει πως μία από τις αιτίες που ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του αμερικανικού φούτμπολ και το τοπ μόντελ ανάθεσαν σε δικηγόρους να τρέξουν το διαζύγιό τους είναι το σεξ. Για την ακρίβεια, η αποχή του Μπρέιντι από τα συζυγικά του καθήκοντα.

Ο quarterback είναι πολύ πειθαρχημένος σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή, την προπόνηση, την προετοιμασία του για τους αγώνες και το σεξ. Συνήθως απέχει 24 ώρες πριν από τα παιχνίδια, αλλά αν είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας όπως τα play offs και το Super Bowl, παραμένει μακριά από τη Ζιζέλ για 72 ώρες.

Το ερώτημα για το σεξ και το πόσο επηρεάζει την απόδοση ενός αθλητή μοιάζει με αυτό της κότας και του αβγού.

Ο Μπρέιντι ανήκει σαφώς στην κατηγορία που θεωρεί πως το σεξ του στερεί δυνάμεις. Το γεγονός ότι είναι 45 ετών και συνεχίζει να βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το Super Bowl στα 43 του χρόνια, αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για τις επιλογές του.

Το 2017 ο διάσημος αμερικανός αθλητής έγραψε το βιβλίο «The TB12 Method» στο οποίο αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του που τον βοηθούν να παραμείνει ενεργός αθλητικά στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Αναφέρει τις ώρες που ξυπνά, πόσα ποτήρια νερό πίνει και βέβαια τη διατροφή του. Αποφεύγει τα ανθυγιεινά τρόφιμα όπως τα τρανς λιπαρά, ενώ καταναλώνει μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και λιπαρών οξέων. Ακολουθεί επίσης ένα αυστηρό πρόγραμμα διατάσεων, ευλυγισίας και δύναμης χωρίς βάρη. Ολα αυτά η Ζιζέλ τα αντέχει, εκτός από την αποχή από το σεξ.

Οι καβγάδες

Το ζευγάρι είχε πολλούς καβγάδες τα τελευταία χρόνια, με τη βραζιλιάνα καλλονή να προσφεύγει σε δικηγόρο το 2015 για να πάρει διαζύγιο. Ο επόμενος μεγάλος καυγάς ήταν πριν από δύο χρόνια. Πάντοτε όμως το ζευγάρι κατάφερνε και ξεπερνούσε τα προβλήματα. Μέχρι τον τελευταίο Αύγουστο και τον «επικό καυγά» της με τον Μπρέιντι που προκάλεσε το βαθύ ρήγμα στον 13 ετών γάμο τους.

Είναι άγνωστο αν ο Μπρέιντι στηρίζει τη θεωρία του στην προσωπική εμπειρία, στον Αρεταίο τον Καππαδόκη ή στην ατάκα του προπονητή του Ρόκι Μπαλμπόα στην ταινία Ρόκι (1976) πως «οι γυναίκες κάνουν τα πόδια να τρέμουν».

Ακόμα όμως και ο Πλάτων λέγεται ότι είχε επιχειρηματολογήσει εναντίον των Ολυμπιονικών που είχαν ερωτικές συνευρέσεις πριν συμμετάσχουν στους αγώνες.

Η επιστημονική κοινότητα έχει καταρρίψει την έννοια σε αρκετές μελέτες αλλά η θεωρία της αποχής πως ωφελεί την αθλητική απόδοση ζει και βασιλεύει.

Σε μια εμφάνισή του το 2020 στο podcast Armchair Expert ο Μπρέιντι ρωτήθηκε από τον Νταξ Σέπαρντ αν κάνει έρωτα στη γυναίκα του τη μέρα του αγώνα.

«Αυτό είναι μάλλον εκτός συζήτησης. Δεν θα ήταν η προθέρμανσή μου πριν από το παιχνίδι», ήταν η απάντηση του quarterback που δεν άρεσε καθόλου στη Ζιζέλ.

Πάγος…

Πηγές του περιοδικού Radar ανέφεραν πως ο γάμος του διάσημου ζευγαριού είναι τόσο κρύος όσο ο πάγος λόγω της συνήθειας του Μπρέιντι να απέχει από το σεξ και να διατηρεί τις δυνάμεις του για τους αγώνες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960 ο κόσμος πίστευε πως το σεξ μειώνει την απόδοση των αθλητών. Οι προπονητές  έδιναν στους αθλητές τους νιτρικά άλατα για να κατευνάσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Αργότερα οι επιστήμονες υποστήριζαν πως το σεξ προσφέρει πολλά οφέλη στους αθλητές. Τους κάνει να νιώθουν χαλαροί και σεξουαλικά, ψυχολογικά και σωματικά ικανοποιημένους. Ως παράδειγμα επικαλούνταν την εθνική ομάδα της Ολλανδίας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, στην Αργεντινή. Τους παίκτες συνόδευαν οι γυναίκες τους και τελικά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Πολλοί διάσημοι ποδοσφαιριστές έκαναν σεξ πριν από αγώνες. Ανάμεσά τους ο Πελέ, ο Ρομάριο, ο οποίος θεωρούσε κακοτυχία να απέχει από τη γυναικεία αγκαλιά πριν από μεγάλες αναμετρήσεις και φυσικά ο Ρονάλντο το Φαινόμενο.

Ο τελευταίος είχε αναπτύξει μια δική του θεωρία: το ξεκούραστο σεξ. Εννοούσε το σεξ στο οποίο η πλήρη πρωτοβουλία ανήκε στις συντρόφους του και ο ίδιος κρατούσε παθητικό ρόλο στη διαδικασία.

Καμία απόδειξη

«Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως το σεξ επηρεάζει την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο. Ο αυνανισμός είναι πιο κουραστικός», δήλωνε στην εποχή που μεσουρανούσε.

Οταν ο Ρονάλντο βρισκόταν με τον Ρομάριο στην Εθνική Βραζιλίας αποτελούσαν δίδυμο προς αποφυγήν. Το 1997, στη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα οι Ρο-Ρο πήδηξαν τη μάντρα του ξενοδοχείου και πήραν το ταξί που τους περίμενε για να πάνε σε ένα μαγαζί γεμάτο γυναίκες. Ο Ρονάλντο απέφυγε να πει περισσότερα για το τι ακολούθησε.

Το σεξ παίρνει χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί κοινό μυστικό πως το Ολυμπιακό Χωριό μετατρέπεται σε ένα τεράστιο κρεβάτι.

Σε πολλές περιπτώσεις η πραγματικότητα χορεύει τάνγκο με τον μύθο, αλλά εκεί κάπου ανάμεσα κρύβεται η αλήθεια.

«Μεγάλο αστείο η απαγόρευση του σεξ»

Η πανέμορφη γερμανίδα αθλήτρια Σούζεν Τίντκε δήλωνε πέρυσι στην «Μπιλντ» πως «η απαγόρευση του σεξ είναι ένα μεγάλο αστείο, δεν λειτουργεί καθόλου». Η Τίντκε, άλλοτε πρωταθλήτρια στο μήκος, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, επίσης άλτη, Τζο Γκριν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Διευκρινίζει πως οι προπονητές δεν επιτρέπουν στους αθλητές να έχουν σεξουαλικές συνευρέσεις πριν από τους αγώνες γιατί χάνουν ενέργεια.  Δεν εισακούονται όμως πάντα. Στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο, η καταδύτρια Ινγκριντ Ολιβέιρα εκδιώχθηκε από την ομάδα της Βραζιλία, από το Ολυμπιακό Χωριό όταν η συναθλήτριά της Τζιοβάνα Πεντρόσο κατήγγειλε πως την έδιωξε από το δωμάτιο για να συνευρεθεί ερωτικά με τον κουβανό κωπηλάτη Πέδρο Κονσάλβες.

Η Ολιβέιρα μετατράπηκε από τη μία ημέρα στην άλλη σε σύμβολο του σεξ και δέχτηκε βροχή προτάσεων για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Αργότερα κατήγγειλε πως δεν ήταν η μόνη που έκανε σεξ, αφήνοντας τη φαντασία των φιλάθλων να καλπάσει για όλα όσα γίνονται στο Ολυμπιακό Χωριό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024