Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελόζι: Απειλούσε να χτυπήσει τον Τραμπ κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο - «Θα τον διώξω με γροθιές και θα πάω φυλακή»

Πελόζι: Απειλούσε να χτυπήσει τον Τραμπ κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο – «Θα τον διώξω με γροθιές και θα πάω φυλακή»

Η Νάνσι Πελόζι ήταν έξαλλη απέναντι στον Τραμπ κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Νέα αδημοσίευτα βίντεο και ηχογραφημένα μηνύματα από την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου χθες Πέμπτη.

Σε ένα από αυτά η Νάνσι Πελόζι είναι έξαλλη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, σε ένα τμήμα της ηχογράφησης που εξασφάλισε το CNN από την κόρη της Πελόζι, ο αρχηγός του προσωπικού ασφαλείας της Νάνσι Πελόζι της λέει ότι οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στο Καπιτώλιο. Τότε εκείνη του απαντά: «Αν έρθει, θα τον διώξω με μπουνιές. Και θα πάω φυλακή και θα είμαι ευτυχισμένη».

Δείτε το βίντεο

Επικρατούσε χάος

Στην εξεταστική παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα όμως στο αμοντάριστο υλικό που υπάρχει φαίνεται το χάος που επικρατεί κατά τη διάρκεια της εισβολής κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση των οπαδών του Τραμπ.

Το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο δείχνει τις κινήσεις της Πελόζι στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεφωνήματος που έκανε στον τότε αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ρωτώντας τον για τη σωματική του ασφάλεια, μετά από απειλές που ακούστηκαν όπως «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».

«Βρισκόμαστε στο Fort McNair, το οποίο έχει εγκαταστάσεις για να συναντηθεί η Βουλή και η Γερουσία, ως εφεδρικό σχέδιο… Εάν συμβεί οτιδήποτε που θα το δικαιολογούσε», λέει η Πελόζι στον Πενς.

«Θα προτιμούσαμε να πάμε στο Καπιτώλιο, αλλά δεν φαίνεται να είναι ασφαλές» πρόσθεσε. Επίσης, παρότρυνε τον Πενς να παραμείνει κρυμμένος από τους ταραχοποιούς. «Μην αφήσεις κανέναν να μάθει πού βρίσκεσαι», του είπε χαρακτηριστικά η Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους βουλευτές, ανάμεσά τους και τον Τσακ Σούμερ, αρχηγό της πτέρυγας των Δημοκρατικών, στο Φορτ ΜακΝέαρ, ένα ασφαλές καταφύγιο, τρία χιλιόμετρα μακριά από το Καπιτώλιο.

Το βίντεο δείχνει επίσης ένα τηλεφώνημα που είχαν η Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ με τον υπουργό Στρατού Ράιαν ΜακΚάρθι αφού υπήρχαν φήμες ότι η Εθνική Φρουρά δεν θα κληθεί να τερματίσει την εξέγερση.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024