Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: «Υπερφίαλη, αναιδή και αλαζόνα» χαρακτήρισε ο Μπερλουσκόνι την Τζόρτζια Μελόνι στις σημειώσεις του

Ιταλία: «Υπερφίαλη, αναιδή και αλαζόνα» χαρακτήρισε ο Μπερλουσκόνι την Τζόρτζια Μελόνι στις σημειώσεις του

Αιτία της... σύγχυσης του Καβαλιέρε το γεγονός ότι η Μελόνι αρνείται να υπουργοποιήσει μία πρώην νοσοκόμα και νυν στενή συνεργάτιδά του.

Νέα ένταση έχει προκύψει στο εσωτερικό τής συντηρητικής συμμαχίας για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Τύπος.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία από την χθεσινή (13/10) συνεδρίαση της Γερουσίας, την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere Della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Πηγή: Corriere Della Serra

Διαβάστε επίσης: Τζόρτζια Μελόνι ή Όλαφ Σολτς – Ποια είναι μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ;

Στενή συνεργάτιδα του Μπερλουσκόνι η «πέτρα του σκανδάλου»

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο, μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι.

Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Ινάτσιο Λα Ρούσα, αναφέρθηκε στο όλο θέμα και σε σχετική του δήλωση τόνισε: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να δηλώσει ότι πρόκειται για αναληθή είδηση, κάτι για το οποίο είμαι σχεδόν βέβαιος».

Όπως σημειώνει η Corriere Della Serra στο ρεπορτάζ της, «η Μελόνι την Τετάρτη επισκέφθηκε τον πατριάρχη της κεντροδεξιάς (σ.σ. Μπερλοσκόνι) στο σπίτι του, στη Ρώμη: μια καταπραϋντική χειρονομία, αφού έχει πει αρκετές φορές ότι οι συναντήσεις κορυφής γίνονται σε θεσμικούς χώρους. Αλλά πήγε άσχημα.

»Ο πρώην πρωθυπουργός θέλει σημαντικά υπουργεία: Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ανάπτυξης, Υγείας, Υποδομών. Πάνω απ’ όλα, επιμένει σε μια θέση-κλειδί για την πιστή του Λίτσια Ροντζούλι.

»Η Μελόνι λέει ‘όχι’ και ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται στους δικούς του: ‘Δεν γίνεται να νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά τα πάντα και τους πάντες! Πρέπει να μας σέβεται, δεν μπορεί να μας φέρεται έτσι».

Και καταλήγει η ιταλική εφημερίδα: «Αλλά γιατί υπάρχει τόση διαφωνία για την Ροντζούλι; Η Μελόνι επαναλαμβάνει εδώ και μέρες ότι αναζητά «επάρκεια» και «υψηλό προφίλ» και πιστεύει ότι αυτές οι δύο προϋποθέσεις αποκλείουν αυτομάτως την πρώην νοσοκόμα, την οποία όλοι φαίνεται να απεχθάνονται εκτός από τον Μπερλουσκόνι, που έχει γίνει σκιά του τα τελευταία χρόνια».

«Δεν εκβιάζομαι», απαντά η Μελόνι

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι, τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν εκβιάζομαι».

Η απάντηση της προέδρου των «Αδελφών της Ιταλίας» αφορά σε φωτογραφία σημειώσεων, που φέρεται να πήρε την Πέμπτη ο «Καβαλιέρε» στην Γερουσία, στις οποίες χαρακτηρίζει την Μελόνι ως «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδή και αλαζόνα».

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και, αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024