Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο ΜακΚίσικ είναι το «κλειδί» κόντρα στη Ζαλγκίρις

Γιατί ο ΜακΚίσικ είναι το «κλειδί» κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου με τη Ζαλγκίρις και ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρέπει να βγει μπροστά, επιστρέφοντας στα περσινά στάνταρ απόδοσης

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:00) τη Ζαλγκίρις στο άδειο ΣΕΦ (λόγω τιμωρίας από τα ματς με τη Μονακό πέρσι) και ψάχνει το 2/2 στην EuroLeague, μετά το σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ζητήσει ιδιαίτερη προσοχή στο ματς με τους Λιθουανούς, που είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά στους νταμπλούχους Ελλάδος, ειδικά από τη στιγμή που δε θα έχουν και τη στήριξη του κόσμου τους.

Ο έλληνας τεχνικός την ίδια ώρα δε θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου, λόγω προβλήματος στο γόνατο, ενώ περιμένει τους Μπολομπόι και Κάνααν, που δεν έπαιξαν με τον Απόλλωνα Πάτρας τη Δευτέρα.

Όλα δείχνουν βέβαια ότι και οι δύο θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο σημερινό παιχνίδι. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχει το «must» μετά τη νίκη στο Παλάου Μπλαουγκράνα για να μην πάει… στράφι.

Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι η απουσία του «Παπ» είναι κομβική, όπως ξέρει και ότι σήμερα πρέπει να βγει μπροστά ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο αμερικανός φόργουορντ θα είναι το μοναδικό καθαρό τριάρι στη 12άδα και μετά το μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν θέλει ένα «ξέσπασμα».

Η λογική λέει ότι θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο «3», μαζί με έναν εκ των Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αγωνιστούν εκεί. Ο Μπαρτζώκας περιμένει τις καλές περσινές εμφανίσεις του ΜακΚίσικ που ερχόταν από τον πάγκο στα περισσότερα ματς και άλλαζε το ρυθμό συνήθως υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Φέτος ο ΜακΚίσικ έχει αγωνιστεί μόλις 3 λεπτά στη Βαρκελώνη έχοντας 0 πόντους, ενώ στο πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα είχε την καλύτερή του εμφάνιση με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 26 λεπτά. Όσον αφορά τα δύο ματς του Σούπερ Καπ, στον ημιτελικό με τον Προμηθέα είχε 3 πόντους και στον τελικό με τον Παναθηναϊκό είχε 5 πόντους σε 11 λεπτά.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι ο ΜακΚίσικ ψάχνει ένα ματς-έκρηξη για να πάρει τα πάνω του και να φθάσει στα στάνταρ απόδοσης των δυο προηγούμενων σεζόν, όπου στην EuroLeague είχε 8,8 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 8.5 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Αμερικανός θα είναι κομβικός και στο πίσω μέρος του παρκέ απόψε, αφού καλείται να καλύψει το κενό του Παπανικολάου και την ενέργειά του, προκειμένου ο Ολυμπιακός να έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Πρέπει να τα βγάλει πέρα με παίκτες που είναι πιο βαριά κορμιά από εκείνον, όπως ο Κάβαναγκ αλλά και ο Μπραζντέικις, που ανεβαίνει στο «3», ενώ πρέπει να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητα και την αλτικότητά του. Κάτι που δε διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Ζαλγκίρις. Και κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Μπαρτζώκας.

Ο ΜακΚίσικ είναι το «κλειδί» για το ματς με τη Ζαλγκίρις και μια καλή εμφάνιση θα του δώσει και την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια σε ατομικό επίπεδο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024