Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει επιπλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά των ρωσικών κρουζ

Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει επιπλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά των ρωσικών κρουζ

Πύραυλοι AMRAAM, με τη δυνατότητα να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους Κρουζ, θα παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες στην Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας.

Η Βρετανία θα στείλει στην Ουκρανία επιπλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους ικανούς να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους Κρουζ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας.

Να προστατευθούν εθνικές υποδομές

Η ανακοίνωση εγγράφεται στη βούληση που επέδειξαν σύμμαχοι της Ουκρανίας που συνεδρίασαν χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες να βοηθήσουν το Κίεβο να ενισχύσει το ταχύτερο την αντιαεροπορική του άμυνα, μετά το κύμα εντατικών ρωσικών βομβαρδισμών σε μεγάλες πόλεις της χώρας τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Δείτε ακόμα – Economist: Ενώ η Ευρώπη βυθίζεται στην ύφεση, η Ρωσία βγαίνει από αυτήν

Πύραυλοι AMRAAM, που θα παραδοθούν «τις επόμενες εβδομάδες» στο Κίεβο και θα μπορούν να βάλλονται από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Raytheon) που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ, θα είναι οι πρώτοι που θα στείλει το Λονδίνο με τη δυνατότητα να καταρρίπτουν πυραύλους Κρουζ, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

«Οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθήσουν να προστατευθούν εθνικές υποδομές καίριας σημασίας της Ουκρανίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, το Λονδίνο διαβεβαίωσε πως θα σταλούν εκατοντάδες επιπλέον πύραυλοι για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και εκατοντάδες UAVs για να υποστηριχθεί η δυνατότητα συλλογής πληροφοριών των ένοπλων δυνάμεων του Κιέβου.

Επιπλέον όπλα

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει ακόμη 18 κανόνια, τα οποία θα προστεθούν στα 64 που έχουν παραδοθεί ήδη.

«Τα όπλα αυτά θα βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπίζεται τους αιθέρες της από επιθέσεις και θα ενισχύσει την άμυνά της μαζί με τα αμερικανικά NASAMS», διαβεβαίωσε ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας.

Η βρετανική ανακοίνωση καταγράφεται πριν τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας του NATO στις Βρυξέλλες σήμερα και ενώ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξιώνει να δημιουργηθεί αντιπυραυλική «ασπίδα» πάνω από την Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, διαβεβαίωσε ότι η προμήθεια συστημάτων ικανών να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους είναι «προτεραιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024