Gazprom: Η Ευρώπη θα παγώσει ακόμη και με γεμάτες δεξαμενές φυσικού αερίου
Παρά το γεγονός ότι οι αποθήκες φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι γεμάτες σχεδόν στο σύνολό τους, τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν να «παγώσουν» κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού ψύχους αυτόν τον χειμώνα, σχολίασε ο επικεφαλής της Gazprom
Τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά μπορεί να παγώσουν το φετινό χειμώνα, ακόμη και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στις δεξαμενές είναι πολύ υψηλά, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Gazprom.
Ο Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στο Russian Energy Week, σημείωσε ότι ένα ασυνήθιστο κύμα χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα, διάρκειας ακόμη και πέντε ημερών, είναι ικανό να οδηγήσει στο ψύχος ολόκληρες πόλεις.
Διαβάστε επίσης: Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από την ενεργειακή κρίση – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
Επικαλούμενος μάλιστα αναλύσεις ανέφερε ότι κατά τις ημέρες αιχμής της ζήτησης, η Ευρώπη θα μπορούσε να στερηθεί περίπου 800 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.
«Είναι σαφές ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη δεν θα διαρκέσει σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο Μίλε,ρ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τους επόμενους χειμώνες η Ευρώπη θα δυσκολευτεί να φτάσει τα αποθέματά της στο ίδιο επίπεδο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2-2,5 μήνες.
Europe may have filled up its gas storage, but «whole towns» could still freeze during a cold snap this winter due to lack of fuel imports, Gazprom’s CEO said https://t.co/lu5WVRn9sC
— Bloomberg (@business) October 12, 2022
Διαβάστε επίσης: Η ώρα των… προβλέψεων έφτασε – Πόσο κρύο θα κάνει τον χειμώνα
Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο ρώσος πρόεδρος. «Δεν φταίει η Ρωσία που οι Ευρωπαίοι προμηθεύονται καυσόξυλα για τον χειμώνα, όπως στο Μεσαίωνα» δήλωσε ειρωνικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο κόμβος στην Τουρκία
Ακόμη, ο επικεφαλής της Gazprom επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα ο Βλαντίμρ Πούτιν για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.
Ο Μίλερ είπε, επίσης, ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.
- Betsson Super Cup: Ολυμπιακός και ΟΦΗ κοντράρονται για την πρώτη κούπα της χρονιάς
- «Αντί-γονοι»: Έρχονται για 3 Πέμπτες του Ιανουαρίου στο Θέατρο Ροές
- Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Καράκας
- Αρκάς: Κλασικό debate και η καλημέρα του Σαββάτου
- Φωτορεπόρτερ από το Ελ Σαλβαδόρ συνελήφθη στην Ισπανία την ώρα που υπέβαλε αίτηση για άσυλο
- Βγες έξω: Η άσκηση στη φύση κάνει καλό
- Κώστας Παπανικολάου: «Το 10-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό, αλλά…»
- Ενισχύεται η παρουσία των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442