Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «θαύμα» της Κλαμπ Μπριζ: Εχει τρελάνει όλη την Ευρώπη! (vids)

Το «θαύμα» της Κλαμπ Μπριζ: Εχει τρελάνει όλη την Ευρώπη! (vids)

Σε όμιλο «φωτιά» με Λεβερκούζεν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, η Κλαμπ Μπριζ κάνει «πλάκα», με τους Βέλγους να προκρίνονται στους «16» του Champions League από την τέταρτη αγωνιστική και χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ!

«Η σταχτοπούτα που έγινε πριγκίπισσα» είναι μια έκφραση που μου έρχεται στο μυαλό για την Κλαμπ Μπριζ του φετινού Champions League. Η Βέλγικη ομάδα μετά την «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» από την Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης (12/10) προκρίθηκε και επίσημα στις 16 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χέφκενς έγραψε ιστορία καθώς, είναι η πρώτη φορά που περνάει με επιτυχία την φάση των ομίλων του Champions League και θα βρεθεί στην νοκ-αουτ φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα οι Βέλγοι το πέτυχαν αυτό σε έναν όμιλο «φωτιά» με Λεβερκούζεν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως έφτασαν στην ιστορική αυτή επιτυχία, όντας μια από τις λίγες ομάδες της διοργάνωσης που δεν έχουν ηττηθεί και μάλιστα δύο αγωνιστικές, πριν την λήξη της φάσης των ομίλων. Παράλληλα  πλέον έχουν βάλει μπρος για πρώτη θέση και δύσκολα θα τους σταματήσει κανείς.

Οδηγός στο τεράστιο αυτό κατόρθωμα των Βέλγων; Το μηδέν στην άμυνα…

Κ’άτι που συνιστά την επιτυχία της Μπριζ ακόμα μεγαλύτερη, είναι πως η ομάδα έχει καταφέρει να κρατήσει μετά το πέρας 4 αγωνιστικών στην φάση των ομίλων μηδέν παθητικό. Μάλιστα πρόκειται για τον μόνο σύλλογο που δεν έχει δεχτεί γκολ στην φετινή διοργάνωση και είναι και ο βασικός λόγος που οι Βέλγοι κρατούν στα χέρια τους ένα εισιτήριο για την φάση των «16’».

Πρωταγωνιστής που δεν βάζει γκολ…

Ο λόγος για τον Σιμόν Μινιολέ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών για όσα έχει πετύχει φέτος η Κλαμπ Μπριζ στο Champions League.

Με μηδέν παθητικό  στην εστία, όντας ο μόνος που το έχει καταφέρει φέτος αυτό στην διοργάνωση, ο τερματοφύλακας των Βέλγων δεν έχει επιτρέψει στην ομάδα του Χέφκενς να γνωρίσει μέχρι τώρα την ήττα  και συνεπώς ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το επιτυχές πέρασμα της ομάδας του από την φάση των ομίλων.

Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με καθοριστικές επεμβάσεις( 9 στον αριθμό), όπως στις φάσεις στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης με την διπλή ευκαιρία του Γκριεζμάν και του Κορέα και την κεφαλιά στο 88′,  ήταν εξαιρετικός και αποτέλεσε την βασική αιτία που η Βελγική ομάδα «απώθησε» το «σφυροκόπημα» των Ισπανών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024