TAZ: «Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν στρατιωτικά την Αθήνα και επεκτείνουν βάσεις στην Ελλάδα»
Στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με την TAZ, όχι μόνο έχει οξυνθεί η σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά υπάρχουν επίσης σημάδια ενός ολοένα βαθύτερου ρήγματος μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης συνολικά
Στην επικείμενη συνάντηση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρεται η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung.
Και ενώ «ο Ερντογάν δεν κουράζεται να τονίζει ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού», όπως σημειώνει η TAZ, «με την Ελλάδα και την Κύπρο, ο τούρκος πρόεδρος βασίζεται στην κλιμάκωση αντί στη διπλωματία».
Διαβάστε επίσης: Γιατί Πούτιν και Ερντογάν χρειάζονται ο ένας τον άλλο
Στη διαμάχη για την κυριαρχία και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ο Ερντογάν απείλησε πρόσφατα με επίθεση στα ελληνικά νησιά στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, σημειώνει η εφημερίδα.
«Ίσως απλώς για να δείξει στους εθνικιστές στην Τουρκία πριν από τις εκλογές ότι μπορεί να είναι ακόμα ο ισχυρός άνδρας. Ίσως όμως και να επιχειρήσει να πετύχει έναν θρίαμβο».
Στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με την TAZ, όχι μόνο έχει οξυνθεί η σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά υπάρχουν επίσης σημάδια ενός ολοένα βαθύτερου ρήγματος μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης συνολικά.
Στη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, η ΕΕ στηρίζει πλέον το κράτος-μέλος Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Εντωμεταξύ και οι ΗΠΑ, υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στηρίζουν πλέον εξ ολοκλήρου την Ελλάδα. «Η Αθήνα αναβαθμίζεται στρατιωτικά από την Ουάσιγκτον και ο αμερικανικός στρατός επεκτείνει βάσεις στην Ελλάδα ή δημιουργεί νέες».
Πηγή: Deutsche Welle
- Θοδωρής Αθερίδης: Απαντά για πρώτη φορά αν έχει χωρίσει με τη Σμαράγδα Καρύδη
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε μητέρα τριών παιδιών – Την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442