Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προχωράει το μεγάλο έργο της νέας δημοτικής αγοράς Χανίων

Προχωράει το μεγάλο έργο της νέας δημοτικής αγοράς Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες της νέας Δημοτικής Αγοράς στο Δήμο Χανίων, που η ολοκλήρωση τους θα σημάνουν για την πόλη μια νέα εστία επιχειρηματικότητας.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών, καθώς όλα κυλούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποκάλυψη του Τείχους και του Προμαχώνα, πάνω στα οποία εδράζεται η Δημοτική Αγορά, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες έρευνες και μελέτες, ώστε να υπάρξουν σημαντικά συμπεράσματα για τα βήματα, που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

«Για τον Δήμο Χανίων, τους καταστηματάρχες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σημασία έχει η ποιότητα των εργασιών, ταυτόχρονα με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά για την πολύ στενή και ουσιαστική συνεργασία, που έχουμε, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, καθώς και τον ανάδοχο, αφού, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, οι εργασίες προχωρούν με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Ήδη περιμετρικά του κτιρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης της στατικότητας και ταυτόχρονα γίνονται και άλλες εργασίες, όπως η σταδιακή προετοιμασία της οροφής, κ.α.. Καθημερινά μηχανικοί και επιβλέποντες βρίσκονται εδώ, συνεργάζονται με τον ανάδοχο και με τα σημερινά δεδομένα έχουμε την πεποίθηση ότι όλα θα κινηθούν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

«Πραγματοποιούμε σήμερα την κοινή αυτοψία, ωστόσο χθες είχαμε και μία μεγάλη κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τόσο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων όσο και προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, για να δούμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα της Αγοράς και να προχωρήσουμε από κοινού. Το έργο προχωρά κανονικά, όπως σας είπε και ο Δήμαρχος, παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για μας ότι έχουμε τη δυνατότητα, στο πλαίσιο του έργου, να γίνεται η αποκάλυψη του Προμαχώνα Piatta Forma», επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

«Επεμβαίνουμε συγχρόνως σε δύο μνημεία, δηλαδή έχουμε το υποκείμενο μνημείο, το Ενετικό Τείχος στον Προμαχώνα, και το υπερκείμενο της Δημοτικής Αγοράς, οπότε πραγματικά είναι μία πολύ ευαίσθητη και απαιτητική εργασία, που όμως από κοινού όλοι οι φορείς προχωράμε με τον καλύτερο τρόπο και μέσα στα χρονοδιαγράμματα», κατέληξε η κα. Παπαδοπούλου.

Στις τεχνικές παραμέτρους του έργου αναφέρθηκε και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου, κάνοντας ειδική αναφορά στις εργασίες, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς και στον  σχεδιασμό για την τοποθέτηση της μεταλλικής στέγης.

Sports in

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για όσα έγιναν στο Μπριζ-ΠΑΟΚ

Η απάντηση της UEFA στον Στέλιο Αγγελούδη για όσα συνέβησαν στον αγώνα Μπριζ-ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024