Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επιτέθηκε στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με συγκάλυψη».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την φρικτή υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, την οποία μάλιστα εξέδιδε ο βιαστής της.

«Από σήμερα, η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η εφαρμογή μέσω της οποίας ο παιδοβιαστής εξέδιδε υλικό του παιδιού – Πώς λειτουργεί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές – έχοντας μια ολόκληρη κοινωνία στο πλευρό τους – διερευνούν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα την υπόθεση των δύο κατηγορούμενων ως παιδοβιαστών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να μιλάει για συγκάλυψη».

Και προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί το γεγονός ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί.

«Ας συνειδητοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία. Ιδιαίτερα όταν αφορά την ψυχή ενός ανήλικου κοριτσιού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για να καταλήγει πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για όλους και εφαρμόζεται με αυστηρότητα».

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης

«Όλοι παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα. Εν μέσω καταγγελιών για εμπλοκή πολλών προσώπων της υψηλής κοινωνίας, του καλλιτεχνικού κόσμου και πολιτικών προσώπων, οι Αρχές ακόμα αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία. Τα στοιχεία των 213 υποψήφιων βιαστών και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, άρα είναι σίγουρα βιαστές», δήλωσε νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε, μάλιστα, πως «την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο, ο οποίος εκτός από διασυνδέσεις με τη ΝΔ και το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αποτελούσε προνομιακό προμηθευτή του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις, ειδικά από το Υπουργείο Υγείας στο διάστημα 2011 ως 2014».

Και προσέθεσε πως «έτσι επιβεβαιώνονται οι πολιτικές διασυνδέσεις που είχε ο βιαστής με τη Νέα Δημοκρατία».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα ερωτήματα στην υπόθεση είναι αμείλικτα, παραθέτοντας τα εξής:

«Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα του κυκλώματος;

»Ποιες οι σχέσεις του 53χρονου παιδοβιαστή με τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού;

»Ποιες οι σχέσεις του με αυτοδιοικητικούς φορείς και στελέχη της ΝΔ και ποιες ακριβώς με το κόμμα της ΝΔ;

»Με ποια κριτήρια δόθηκαν οι απευθείας αναθέσεις στην επιχείρηση του 53χρονου;».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε, επίσης, πως «τόσο οι Αρχές όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να γνωρίζουν πως κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με συγκάλυψη».

Και κατέληξε: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ακόμα επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024